Våra fyllda Poblano-peppar är en enkel middag med ett kick!

0
Våra fyllda Poblano-peppar är en enkel middag med ett kick!

En ny variant på fyllda paprika.

Många av oss växte upp med att äta fylld paprika, men tyckte inte om dem eftersom det typiska “kärlet” för fyllning – vanlig paprika – verkade vara bitter och saknade riktig smak. Vi har en fix för det! Se, vårt recept på fyllda poblano paprika. Den kombinerar lättheten hos en enrättsmåltid med blixtiga, latinska smaker! Se det som en fristående taco med väldigt lite röra, snabb förberedelse och fantastisk smak!

Varför Poblano Peppers?

Vi älskar att förbereda dessa paprikor i början av veckan och njuta av dem hela veckan!

Grunden i vår maträtt är en poblanopeppar. Om du inte är bekant med dessa är de en mörkgrön, triangulär paprika. Ursprungligen från New Mexico, detta är en generellt mild paprika, men med mer smak och lite mer kick än din genomsnittliga paprika. När den torkas kallas denna paprika ancho chile (eller chile ancho i det inhemska spanska språket), och har en djup, rökig men mild smak.

Det som gör den här paprikan till ett så bra val för vår måltid är att dess form är idealisk för fyllning! Ganska tunnköttig, med en bred “skål”-form när den skärs på sin vertikala axel (genom stjälken), lämnar den gott om plats för vår fyllning.

Tillsätt en smakrik fyllning

Vispa dessa smaskiga fyllda paprika till middag på mindre än 30 minuter!

Och fyllningen har också fantastisk smak. Vi använder mald kalkon med låg fetthalt, bryner den och tillsätter sedan tacokrydda och lite vatten. Vårt recept anger ingen speciell värmenivå på kryddningen, men det finns milda och hetare versioner, så välj den du föredrar. Helst vill du ha versionen med låg natriumhalt, oavsett vilken kryddnivå du väljer.

När det har fått en bra genomslagning, kommer vi att lägga till några fler smak- och konsistensstämplar: tärnade tomater för färg, smak och frisk lykopen. Lite majs, igen för extra färg och konsistens intresse (obs: om du använder fryst, vill du ge det en snabb upptining innan du lägger till kalkonblandningen). Du kommer också att lägga till tomatpuré för att fördjupa smaken. Även om du kan använda vanlig, konserverad tomatpuré, föredrar jag personligen tuberna med dubbel- eller trippelkoncentrerad pasta. Tillsammans med den mer tomatöga smaken har de också den extra fördelen att du bara kan pressa ut det du behöver. Om du använder vanlig konserverad pasta, vill du ösa ur all pasta i burken, mäta upp vad du behöver och sedan förvara resten av den i en lufttät behållare i frysen för nästa användning. Do inte förvara burken i den!

Dela till sist kalkonblandningen mellan de fyra paprikorna, toppa med ost och grädda! Om 10 till 15 minuter har du en härlig mexikansk-inspirerad fylld paprikarätt som får alla att säga “Olé!”

Gör det till en flerrätters mexikansk måltid

Du kan servera detta recept som en kvällsmåltid eller imponera på dina helgmiddagsgäster med en smaskig fiesta!

Missförstå oss rätt, våra fyllda poblano-peppar är en fantastisk måltid helt på egen hand. Men det kommer att finnas tillfällen då du bara behöver (eller vill ha) mer! Närhelst tillfället uppstår vet du att du kan lita på oss för några läckra idéer!

Du kan börja med en förrätt eller två. Vi tycker att vår TexMex Layered Dip eller den här grillade räkcocktailen i mexikansk stil båda är bra sätt att kicka igång din fiesta!

När det är dags för middag, para ihop dessa smakrika fyllda poblano-peppar med detta salta och ostiga mexikanska majsbröd! Vår snabba och lätta sydvästra gurkaavokadosallad är också ett supergott och näringsrikt tillbehör. Eller så kan du gå den traditionella vägen med lite skinny mexikanskt ris.

Se till att du sparar utrymme för efterrätt också! Du kommer att älska våra dreglande äppelpaj Flautas. Om det är en sval natt föreslår vi att du avslutar kvällen med lite hemlagad mexikansk varm choklad!

Om du gör dessa fyllda poblano-peppar vill vi gärna veta vad du tyckte om dem! Serverade du dem var för sig eller med tillbehör? Låt oss veta i kommentarsfältet!

Om du provar dessa fyllda poblano-peppar och älskar dem, tror vi att du också skulle vilja prova dessa läckra recept:

Kom ihåg att följa oss vidare Pinterestsom vår Facebook sida och prenumerera på vår e-nyhetsbrev så missar du aldrig ett näringsrikt och gott recept!

liknande inlägg

Leave a Reply