Våra enkla bräserade kycklinglår med 3 ingredienser är saftiga och läckra

4
Våra enkla bräserade kycklinglår med 3 ingredienser är saftiga och läckra

Mörkt kött är inte bara den mest förlåtande delen av en kyckling att laga, utan det är också den mest underskattade.

Bräserade kycklinglår är kanske den enklaste introduktionen till bräsering för alla som ännu inte har vänt sig till denna matlagningsmetod. Av naturen är kycklingens mörka kött (lår och trumpinnar) det mest förlåtande att laga och överlägset mest underskattat. Vi vet att “bröst är bäst” när det gäller hälsa, men kycklinglår behåller juice bättre och är mycket mindre kräsna att tillaga. Hemligheten med att äta detta läckra mörka kött utan skuld är att helt enkelt ta bort huden. Eftersom kycklinglår rankas högre i kolesterol och fett, kommer att konsumera dem mindre ofta än vitt kött fortfarande hålla dig mager.

Bräsering är en lysande start

Detta protein passar perfekt till nästan alla tillbehör du kan tänka dig!

Enkelheten med att bräsera innebär att först steka båda sidor av köttet på hög värme. Tillsätt sedan matlagningsvätska, sänk värmen och täck grytan med ett lock. När grytan är täckt kan du gå bort från fatet en stund och arbeta på sidorna, sallad, och en dessert.

Helt klart min favoritbit att bräsera är det härliga kycklinglåret. Även om jag föredrar att köpa mina lår skin-on och ben-in, felar det här receptet på den hälsosamma sidan och använder skinnfria, benfria kycklinglår för att sänka kolesterolet och spara tid. Benfria kycklinglår brässar på under 25 minuter och kräver mycket mindre uppmärksamhet än kyckling med ben.

Man kan bräsera med all möjlig vätska, men min bästa erfarenhet är att använda koncentrerade buljongpaket till bräserad kyckling. Trader Joe brukade sälja dessa kycklingbuljongpaket som Amazon nu bär. Jag har dock sett andra märken dyka upp i soppgången i några stora lådbutiker på sistone. Faktum är att efter pandemin är det inte så problematiskt att hitta detta smakfyllda buljongkoncentrat. Du kan också nu köpa grönsaksbuljongkoncentrat, som är lika bra och vanligtvis innehåller mindre fett och natrium. Jag har använt den med stor framgång på mörkt kött, och jag kommer att fortsätta med det om jag inte har kycklingversionen till hands.

Mörkt kött är alltid saftigt

Det här superenkla kycklingreceptet är den perfekta vardagsmiddagen!

Att krydda det mörka köttet före bräsering gör den här måltiden till en framträdande plats som du definitivt kommer att lägga till vid varv varannan vecka. Den saftiga hemligheten med att krydda kött, särskilt kyckling, är att salta låren en hel dag innan du ska servera dem. Om du inte har tid med det, så är det bra tidigare på dagen. Och, för att vara ärlig, om du inte kan salta dem tidigare på dagen, duger upp till en halvtimme innan bräsering. Alternativt, om du äter en låg natriumdiet, kommer det inte att göra denna måltid oätlig om du helt väljer bort salt.

Mina favoritsidor för denna mörka kötträtt är antingen rostad sparris eller broccoli i airfryer. Programmera “air fry” på 400 grader och koka i 10-15 minuter, vänd halvvägs igenom. Om du behöver en stärkelse, runda av snabba gryn till en måltid gjord på under 30 minuter. Garanterat glädja alla medlemmar i din familj, inklusive de mest kräsna.

Prova att göra dessa två sparrisrätter: Rostad sparris och paprika och enkla sätt att laga färsk sparris (och få den att smaka läcker)

Få tillgång till fler fantastiska SkinnyMs-recept genom att gå med oss Pinterest. Du kan också gå med i vår gemenskap av hälso- och fitnessentusiaster på Facebook och Instagram

liknande inlägg

Leave a Reply