Quinoasalladsrecept – Chelseas stökiga förkläde

0
Quinoasalladsrecept – Chelseas stökiga förkläde

Detta Quinoasallad recept är vår nya favorit! Rostad sötpotatis, söt röd paprika och svarta bönor ovanpå en bädd av spenat och kokt quinoa med rostade pumpafrön och smulig mjuk ost. Tillsätt den imponerande basilika-limevinägretten så är vi redo att äta!

Det är ingen hemlighet att vi älskar quinoasallader, prova vår ursprungliga (och älskade) Quinoasallad som innehåller gränslösa färska grönsaker eller denna grönkålsquinoasallad med massor av rejäla grönsaker.

Eller bläddra igenom vårt omfattande testade och perfekta arkiv med recept på quinoasallad här.

Quinoasallad recept

Det har gått en minut sedan vi delade ett quinoa-recept, och allt jag kan säga är att frånvaron säkerligen kommer att kompenseras med detta! Den här salladen träffar alla de rätta tonerna med smaker och texturer, plus att det är ett näringskraftverk i ett recept! Den är laddad med vitaminer och mineraler samtidigt som den är fullproppad med växtbaserat protein (tack vare quinoa och svarta bönor).

Basilika-limevinägretten är inget annat än beroendeframkallande (rättvis varning – du kanske vill muddra allt i den) och de rostade grönsakerna är perfekt karamelliserade till söt perfektion. Sätt på den där sista handen av salta pumpafrön och krämig mjuk ost så är vi igång här.

Är en quinoasallad bra för dig?

Quinoa (uttalas KEEN-wah) är ett frö som tillagas som ett korn. Det är vegetariskt och är också ett komplett protein. Det betyder att det innehåller alla nödvändiga aminosyror för att göra det till ett “helt” protein precis som kött.

Vad kan jag lägga till quinoa för att förstärka smaken?

Tillsätt lite salt: Ett av de största misstagen med att göra quinoa är att inte krydda den. Precis som pasta eller ris behöver quinoa salt! Utöver det vill du inte lägga till för många andra smakämnen eftersom det kommer att konkurrera med de andra smakerna i detta recept.

Processbilder - bilder av dressingens ingredienser som tillsätts; blandad; olja tillsatt

Basilika-limevinägrett

Denna vinägrett är lätt, fräsch, hälsosam och syrlig – den perfekta pricken över i:et på detta Quinoasalladsrecept. Här är några tips:

 • Om du råkar ha färsk basilika, perfekt! Om inte, en standard .75-ounce paket är den perfekta mängden för detta recept!
 • Om du föredrar dina förband mer på ljuv sida, öka honungen. Som skrivet är detta mer en syrlig och syrlig dressing.
 • Klä dig efter dina önskemål. Tillsätt dressingen långsamt och efter dina personliga önskemål. Du kommer förmodligen inte att ha hela satsen dressing på denna sallad, men då igen, du kanske bara vill ha allt! Jag vill hellre att du har mer än inte tillräckligt. Överbliven dressing förvaras fint i upp till en vecka i en lufttät behållare i kylen. Använd överbliven dressing över rostade grönsaker, snabba sallader eller råa trädgårdsgrönsaker.

SNABBTIPS

Överbliven dressing kommer att separera och stelna lite – vilket är helt normalt – eftersom olivolja stelnar vid kalla temperaturer. Låt helt enkelt dressingen stå i rumstemperatur i cirka 20 minuter och skaka sedan för att kombinera igen – så är den redo att användas! Om du inte vill ha extra dressing (och föredrar en minimalt dressad sallad) halvera gärna dressingen — den delar sig fint!

Processbilder av Quinoasalladsrecept - bilder av sötpotatis, paprika, kryddor och olja som läggs till en bricka följt av svarta bönor

Vad är en quinoasallad gjord av?

Detta Quinoasalladsrecept kombinerar rostad sötpotatis, söt röd paprika och svarta bönor med en spenat- och quinoabas. Vi toppar den med rostade pepitas (pumpafrön) och krämig get- (eller fetaost).

Några ingrediensanteckningar och tips:

 • För ljuv potatisar för att rosta på den tid som anges i receptet, se till att skära dem i små 1/2-tums kuber. Det gör också att de blandas in lättare och blir roligare i salladen! För att se hur jag kuber sötpotatis, kolla in det här rostade sötpotatisreceptet för steg-för-steg-foton.
 • Spenat. Jag rekommenderar babyspenat till denna sallad och rekommenderar starkt att ge den en grov kotlett — kotletten gör att den integreras med allting mycket bättre och att äta den är mycket roligare.
 • Svart bönor. Vi lägger till en burk sköljda, avrunna och torkade bönor i denna sallad, men om du vill höja smaken ännu mer, prova våra favoritsvarta bönor från början.

SNABBTIPS

Ju mer utrymme grönsakerna har (ju mindre trånga de är) desto bättre steks de. När grönsaker överlappar varandra på en plåt, slutar de med att de ångas istället för att steka. Detta gör dem mjukare/mushigare i salladen. Jag rekommenderar att du använder en 15 x 21-tums arkpanna och se till att grönsakerna har gott om plats att steka.

Processbilder - bilder av quinoan som kokas och sedan kastas med spenat

Hur man gör Quinoasallad: Gör Quinoa i förväg

Vi äter recept på quinoasallad mycket hemma hos mig – speciellt på sommaren med grillad biff, kyckling eller lax. Mitt tips nummer ett är att förbered quinoan i förväg. Med kokt och kyld quinoa redo att slänga i salladen, går den övergripande förberedelsen så mycket snabbare. Det är inte svårt att vänta på att quinoan ska koka, ånga och svalna helt, men det kan vara tidskrävande.

SNABBTIPS

När jag förbereder för veckan kommer jag vanligtvis att göra enorma satser av både quinoa och ris att förvara i kylen och använda i recept under hela veckan – en sådan game changer!

Som sagt, om du gör quinoan samtidigt som du gör salladen, så här påskyndar du processen för quinoakylning: Bred ut den kokta och fluffade quinoan på en plåt i ett jämnt lager. Ställ plåten i kylen (eller frysen) i 10-15 minuter eller tills den svalnat till rumstemperatur.

Bearbeta bilder av Quinoasalladsreceptet - bilder av de kylda rostade grönsakerna, osten och pumpafröna som läggs över salladen och ringlar det hela med dressing

VARIATIONER

Idéer för variation av recept på quinoasallad

 • Lägg till lite kött. Denna sallad är vegetarisk som standard, men gör det gärna grilla lite kyckling eller grillad flankstek (tunt skivad) att servera vid sidan om eller att hacka och blanda i salladen. (Det är inte nödvändigt att lägga till kött i salladen, det är faktiskt en ganska makronäringsbalanserad sallad med protein i quinoan, kolhydrater i sötpotatisen och hälsosamma fetter i osten.)
 • Lägg till andra pålägg. Det finns så många bra alternativ att lägga till detta Quinoasalladsrecept! Byt ut pålägg eller lägg till extra från den här listan: rostade pistagenötter, skalade solrosfrön, skivad honungsrostad mandel, fetaost, en mogen tärnad avokado

Overheadbild av Quinoasalladsreceptet klädd och redo att avnjutas

LAGRING

Quinoasallad Receptförvaring

 • Denna sallad passar inte särskilt bra med dressingen blandad i den. Om du inte planerar att äta hela salladen på en gång, släng bara det du äter dag ett med dressingen. Om du håller dressingen åtskild, denna quinoasallad kan hålla i kylen i upp till 3 dagar.
 • Så här förvarar jag den här salladen för att ätas hela veckan:
  • Förbered salladen som receptet anger men lägg inte till dressingen, osten eller pumpafröna.
  • Dela salladen jämnt i tre eller fyra behållare, förvara den förberedda dressingen i en förseglad burk. Förvara allt i kylen.
  • För att njuta av en portion av denna quinoasallad varje dag, lägg till osten och pumpafröna på varje portion, häll dressingen över allt, blanda ihop och njut!

Fler goda sallader:

SNABBTIPS

Kolla in vår samling av läsarnas favoritquinoa-recept!

Quinoasallad recept

Detta Quinoasallad recept är vår nya favorit! Rostad sötpotatis, röd paprika och svarta bönor ovanpå en bädd av spenat och kokt quinoa med rostade pumpafrön och smulig mjuk ost. Tillsätt den imponerande basilika-limevinägretten så är vi redo att äta!

Quinoasallad recept

Detta Quinoasallad recept är vår nya favorit! Rostad sötpotatis, röd paprika och svarta bönor ovanpå en bädd av spenat och kokt quinoa med rostade pumpafrön och smulig mjuk ost. Tillsätt den imponerande basilika-limevinägretten så är vi redo att äta!

Instruktioner

 • SÖTPOTATIS: Värm ugnen till 425 grader F (218 grader C). Skala och skär sötpotatisen i 1/2-tums kuber. Tärna peppar i 1/2-tums kuber. Lägg båda till en stor plåt med gott om plats så att grönsakerna kan rosta (inte ånga). Ringla över olivolja, spiskummin, salt och peppar. (Tillsätt efter smak, jag tillsätter 3/4 tsk salt & 1/4 tsk peppar.) Rör om allt för att täcka, rycka ut grönsakerna och rosta i 15 minuter, vänd grönsaker och rosta i ytterligare 10-20 minuter eller tills du vill ömhet. När de är mjuka, ta bort och släng de avrunna och sköljda svarta bönorna med potatisen. Ställ åt sidan för att svalna till rumstemperatur.

 • QUINOA: Skölj under tiden quinoan i en finmaskig sil i kallt vatten i cirka 30 sekunder. I en liten kastrull kombinerar du sköljd quinoa med 2 dl vatten. Krydda med salt (jag tillsätter 1/2 tsk). Koka upp, sänk värmen till låg och täck pannan med ett lock. Vrid värmen till lägsta inställningen och koka under lock i 15 minuter eller tills vattnet helt har absorberats i quinoan. Stäng av värmen och låt stå övertäckt i 5-10 minuter. När den har ångat klart, ta av locket och fluffa quinoan försiktigt med en gaffel. Ställ åt sidan för att svalna till rumstemperatur. Har bråttom? Bred ut den på en plåt och ställ in den i frysen i 15 minuter.

 • KLÄ PÅ SIG: Blanda alla ingredienser till dressingen, förutom oljan, i en liten mixer eller matberedare. Smaka av med salt & peppar (jag tillsätter 1/4 tsk salt och 1/8 tsk peppar). Mixa tills basilika bryts ner. Tillsätt olja och blanda bara tills det är emulgerat (blanda inte för mycket). Överför dressingen till en stor täckt burk och kyl medan du avslutar salladen.

 • HOPSÄTTNING: Grovhacka spenaten. Rör ihop spenat och helt kyld quinoa. Tillsätt den kylda sötpotatisen, peppar och svarta bönorblandningen. Kasta försiktigt. Toppa med hackad avokado eller getost om du använder och pumpafrön.

 • NJUT AV: (Innan du lägger till dressing, läs not 3.)Släng salladen med önskad mängd dressing. (Du kommer att ha lite över, beroende på hur klädd du gillade dina sallader. Vi använder cirka 3/4 av dressingen, men tillsätt så mycket du vill.) Smaka av och krydda salladen en gång till, lägg till en nypa till salt/peppar om det behövs för att få smakerna levande. Njut omedelbart.

Receptanteckningar

Anmärkning 1: Sötpotatis: Detta recept använder ca 2 medelstora/stora potatisar eller ca 1,3 pund.
Anmärkning 2: Basilika: Om du råkar ha färsk basilika, perfekt! Om inte, en standard .75 uns paket är den perfekta mängden för detta recept!
Anmärkning 3: Lagring. Lägg bara till dressing till den mängd sallad du tänker äta den dagen. Den här salladen äts bäst direkt efter att ha klätts, så om du vill ha rester tillsätt bara ost, pepitas och dressing till den portion som ska ätas direkt. För fler förvaringstips läs sista stycket i blogginlägget.

Näringsinnehåll

Servering: 1servering | Kalorier: 402kcal | Kolhydrater: 46,1g | Protein: 10.8g | Fett: 21.4g | Natrium: 308,7mg | Fiber: 8.8g | Socker: 7.1g

Vi gör vårt bästa för att tillhandahålla korrekt näringsanalys för våra recept. Våra näringsdata beräknas med hjälp av en tredjepartsalgoritm och kan variera, baserat på individuella tillagningsstilar, mått och ingrediensstorlekar. Vänligen använd denna information för jämförelsesyften och rådfråga en sjukvårdspersonal för näringsvägledning vid behov.

liknande inlägg

Leave a Reply