Loaded Veggie Tomat Sauce – Spis dig selv mager

2
Loaded Veggie Tomat Sauce – Spis dig selv mager

Denne fyldte vegetabilske tomatsauce er pakket med zucchini, gulerødder, peberfrugt, selleri og løg, alt sammen simret og blandet sammen til den lækreste marinara, der kan bruges med pasta, frikadeller, oven på pizza, som dipsauce og meget mere !

At lave hjemmelavet tomatsauce er et MUST i vores husstand, og jeg blev inspireret til at lave denne opskrift takket være min to år gamle datter. På det seneste er hun blevet SÅ kræsen, men den ene ting, hun elsker, er pasta, så jeg ville være kreativ med at give hende en sund middag, som hun faktisk ville spise! Indsæt denne LÆKRE Loaded Veggie Tomatsauce, der er lav i sukker og pakket med løg, gulerødder, selleri, peberfrugt, courgette, hvidløg og italienske krydderier for en smagfuld sauce, der kan bruges i så mange retter!

Det bedste ved dette (ihvertfald for min to-årige) er, at denne sauce bliver fin og blandet til en jævn, smagfuld sauce, så ingen klumper af grøntsager til de kræsne små spisere. Gulerødderne og løgene tilføjer en naturlig sødme, og jeg elsker, at denne sauce kan bruges i alt fra pastaretter, til frikadeller, enchiladas, ovenpå pizzaer, disse zucchinibåde, aubergine eller kyllingeparmesan, som dipsauce, og så meget mere. Dette er virkelig en opskrift, som hele familien vil elske, og en god basisvare at have ved hånden!

Nu vil jeg præcisere, jeg tror det vigtigt, at små spisende lærer at spise og NYDE grøntsager i deres fulde form, men jeg kan også godt lide at give min datter så meget næring, som jeg kan, så det er et plus for mig at finde måder at snige flere grøntsager ind i hverdagens retter!

Denne fyldte vegetabilske tomatsauce er pakket med zucchini, gulerødder, peberfrugt, selleri og løg, alt sammen simret og blandet sammen til den lækreste marinara, der kan bruges med pasta, frikadeller, oven på pizza, som dipsauce og meget mere !

Ingredienser du skal bruge

 • San Marzano tomater – aflever de BEDSTE tomater til en god hjemmelavet tomatsauce! San Marzano tomater bare have den perfekte balance mellem sødme og er mindre syrlige, hvilket er, hvad du ønsker i en god marinara
 • Olivenolie – du vil gerne bruge godt olivenolie i denne opskrift for at sautere grøntsagerne. Behøver ikke at være dyrt, bare sørg for, at den er koldpresset og økologisk for mest smag (efter min mening)
 • Grøntsager – Jeg brugte en kombination af zucchini, gulerødder, peberfrugt, løg og selleri i denne sauce, men du kan også tilføje gul squash, svampe, porrer eller hvad du nu foretrækker.
 • Tomatpuré – dette gør saucen tykkere og giver den den robuste tomatfarve!
 • Grøntsagsbouillon – dette hjælper med at tynde saucen ud og tilføjer også lidt ekstra smag, men du kan også bruge hønsebouillon eller endda vand
 • Hvidløg – Jeg fyldte denne sauce med hvidløg, fordi … hvorfor ikke?! 6 fed hvidløg kan virke som meget, men det får virkelig denne sauce til at smage fantastisk!
 • Krydderier – Italiensk krydderi, salt og peber. Jeg kan også godt lide at tilføje lidt knuste røde chiliflager for lidt krydderi, men jeg sætter altid en ikke-krydret krukke sauce til side til min datter

Denne fyldte vegetabilske tomatsauce er pakket med zucchini, gulerødder, peberfrugt, selleri og løg, alt sammen simret og blandet sammen til den lækreste marinara, der kan bruges med pasta, frikadeller, oven på pizza, som dipsauce og meget mere !

Sådan laver du fyldt grøntsagstomatsauce

Det fantastiske ved denne sauce er, hvor LET den er at lave! Den eneste tidskrævende del er at hakke alle grøntsagerne, men bare hop på din yndlingspodcast eller lyt til noget god musik, så er du klar! 😉

 1. Hak, hug, hug! Som jeg sagde før, er dette den mest tidskrævende del af hele denne opskrift, men tro mig, det er det værd! Jeg kan godt lide at hakke alle grøntsagerne fint, så de bliver hurtigere bløde under tilberedning og gør dem nemmere at blande i saucen senere.
 2. Kog grøntsager. I en stor gryde, eller hollandsk ovn, dryp olivenolie og opvarm over medium varme, indtil olien er varm. Svits først løg og gulerødder i cirka 2 minutter, indtil de er bløde, tilsæt derefter hvidløg og sauter i cirka 30 sekunder mere. Tilsæt derefter selleri, peberfrugt, zucchini, italiensk krydderi (knust røde chiliflager, hvis du vil have krydderi), salt og peber, og fortsæt med at koge alle grøntsagerne, indtil de er bløde, cirka 10 til 12 minutter. Du skal hele tiden røre dem, og sørg for, at de ikke brænder på.
 3. Lav saucen. Bland tomatpuréen med grøntsagsblandingen og fortsæt med at koge ca. 2 minutter, og tilsæt derefter tomater og grøntsagsbouillon. Bring saucen i kog, reducer derefter varmen til lav, læg låg på og lad det simre i cirka 45 minutter til en time for virkelig at få den bedste smag!
 4. Blanding! Ved hjælp af en immersian blender (JEG højt anbefale dette da det gør det så hurtigt og nemt at blende saucen uden rod!), eller du kan overføre saucen i portioner til en almindelig blenderog purér saucen, indtil den er jævn.
 5. Server eller gem til senere. Du kan enten servere denne sauce med det samme, mens den er varm med dine yndlingsnudler, i en gryde eller oven på pizza (se nedenfor for alle mine yndlingsmåder at bruge denne sauce på!) og top med frisk hakket basilikum, hvis det ønskes. Eller hvis du vil gemme denne sauce til senere, så lad saucen køle helt af, og overfør derefter til murer krukkerbeholdere eller store Ziplock-poser. Denne sauce holder sig i omkring 5 dage i køleskabet og vil fryse i op til 3 måneder.

Nu valgte jeg at blende alle grøntsagerne i saucen ved hjælp af en immerisan blender, men du kan absolut gøre dette til en tyk sauce og holde alle de lækre grøntsager intakte! Blanding af grøntsager giver en dejlig glat sauce og spreder virkelig disse smage overalt. Dette er også fantastisk til små kræsne spisere, der har tendens til at spise omkring grøntsager.

Kan jeg tilføje kød til denne sauce?

Absolut! For mere af en tomatsauce i bolognese-stil, er du velkommen til at brune noget hakket kalkun, hakket oksekød eller endda noget italiensk pølse og blande det med denne sauce, når det er blandet for et mere krydret måltid og tilsat protein.

Denne fyldte vegetabilske tomatsauce er pakket med zucchini, gulerødder, peberfrugt, selleri og løg, alt sammen simret og blandet sammen til den lækreste marinara, der kan bruges med pasta, frikadeller, oven på pizza, som dipsauce og meget mere !

Klargøring og opbevaring

Denne fyldte veggie tomatsauce holder op til 5 dage i en lukket lufttæt beholder i dit køleskab og fryser op til 3 måneder i din fryser. Sørg blot for, at saucen er kølet helt af, inden den opbevares. Denne sauce giver et TONS, så jeg deler den gerne op i individuelle portioner i murer krukker eller store Ziplock-poser til at fryse og tø op efter behov. Når du er klar til at genopvarme, skal du blot tø saucen op i køleskabet og hælde den i en gryde på komfuret og varme over medium-lav under omrøring af og til, indtil den er opvarmet.

Hvad skal man servere dette med

 • Forberedelsestid: 10 min
 • Tilberedningstid: 1 time
 • Samlet tid: 1 time 10 min

ingredienser

 • 2 spsk olivenolie
 • 2 mellemstore løg, finthakket
 • 2 gulerødder, skrællet og finthakket
 • 6 fed hvidløg, hakket
 • 3 selleristængler, finthakket
 • 2 rød peberfrugt, finthakket
 • 1 mellemstor zucchini, finthakket
 • 2 spsk Italiensk krydderi
 • 1/4 tsk knuste røde chiliflager (valgfrit hvis du vil have krydderi)
 • 1 tsk salt
 • 1/2 tsk kværnet sort peber
 • 1/4 kop tomatpuré
 • 2 (28 oz) dåser hele flåede San Marzano tomater
 • 2 kopper grøntsagsbouillon (eller vand)
 • Valgfrit: friskhakket basilikum

Instruktioner

 1. Dryp olivenolie i en stor gryde eller hollandsk ovn over medium varme. Når olien er varm, sauter du først løg og gulerødder i cirka 2 minutter, indtil de er bløde, tilsæt derefter hvidløg og sauter i cirka 30 sekunder.
 2. Tilsæt derefter selleri, peberfrugt, zucchini, italiensk krydderi, knuste røde chiliflager (valgfrit), salt og peber, og fortsæt med at koge grøntsagerne, indtil de er bløde, ca. .
 3. Bland tomatpuréen med grøntsagsblandingen og fortsæt med at koge ca. 2 minutter, og tilsæt derefter tomater og grøntsagsbouillon.
 4. Bring saucen i kog, reducer derefter varmen til lav, læg låg på og lad det simre i cirka 45 minutter til en time for virkelig at få den bedste smag.
 5. Brug en immersianblender, eller du kan overføre saucen i portioner til en almindelig blender, purér saucen, indtil den er glat. Server med det samme, mens det er lunt og top med frisk hakket basilikum, hvis det ønskes.
 6. Hvis den skal opbevares til senere, så lad saucen køle helt af, og overfør den derefter til krukker, beholdere eller store Ziplock-poser. Denne sauce holder sig i omkring 5 dage i køleskabet og vil fryse i op til 3 måneder.

Næringsfakta:

 • Portionsstørrelse: 1/2 kop
 • Kalorier: 61
 • Sukker: 6,3 g
 • Natrium: 103,3 mg
 • Fed: 1,9 g
 • Mættet fedt: 0,3 g
 • Kulhydrater: 7,7 g
 • Fiber: 3,2 g
 • Protein: 1,7 g

* Bemærk venligst, at alle ernæringsoplysninger kun er skøn. Værdier vil variere mellem mærker, så vi opfordrer dig til at beregne disse på egen hånd for at få de mest nøjagtige resultater.

lignende indlæg

Leave a Reply