Lågkolhydrat hamburgare

6
Lågkolhydrat hamburgare

Middagen blir inte bättre än så här!

Försöker du hitta ett sätt att passa in hamburgare i din livsstil? Oavsett om du är glutenfri, keto, eller bara försöker äta lågkolhydrat, är vår lågkolhydratskål för dig! Detta recept erbjuder samma goda smak som en cheeseburgare utan onödiga kolhydrater! Även om kolhydrater är nödvändiga, kommer att hitta de rätta att lägga till din kost göra stor skillnad i hur du mår!

Med få ingredienser och enkla tillagningsinstruktioner är dessa lågkolhydratskålar enkla att göra och perfekta för att laga mat! Njut av dessa färska med varmt nötkött eller kalla som en sallad.

Burger skålar

Burger Bowl Ingredienser

Undrar du vad en hamburgerskål är? En hamburgerskål är en sorts sallad, som kombinerar många av de fantastiska ingredienserna som vanligtvis finns i en hamburgare. Genom att blanda ihop den i en burgarskål får du det bästa av två världar, smaken av din favoritburgare men lågkolhydratingredienserna för en hälsosammare livsstil.

Basingredienserna inkluderar magert köttfärs, ost och vegetabiliska toppings. Sedan, istället för att ha en hamburgerbulle, blandas allt i en läcker, färgglad salladsskål. Om du vill ha känslan av en hamburgare, fortsätt och gör din nötfärs till hamburgerbiffar och servera ovanpå alla dina ingredienser. Om du hellre vill att det ser ut mer som en big mac-sallad, mal det nötköttet och strö det över toppen!

Relaterat: Sriracha Salmon Power Bowl

Tangy hamburgersås

Burger Bowl

Vår syrliga hamburgersås är baserad på en av mina personliga favoritburgerpålägg. Det är en krämig, rik, söt, syrlig smak allt i ett! Det faller i linje med den klassiska hamburgersåsen som finns i många kedjerestauranger men med en hälsosam, syrlig twist!

Till exempel har den grekisk yoghurt – en proteinrik ingrediens som ger såsen en krämig finish utan onödiga kolhydrater. Kombinera det med relish, saltgurka, citronsaft, vitlökspulver, rökt paprika och tomatpuré och du har en sås som helt förvandlar den här rätten till nästa nivå!

Du kan till och med göra en stor sats av denna sås för framtida recept om du vill! Det är ett bra komplement till andra måltider, inte bara för dessa lågkolhydratskålar.

Anpassa din skål

Burger Bowl

Gillar du dina hamburgare på ett visst sätt? Kanske gillar du karamelliserad lök eller ädelost istället för cheddar. Hur du än gillar det, gör det till verklighet i din skål! Skräddarsy gärna detta på det sätt du vill med speciella pålägg eller ersättningar. Prova olika ingredienser varje gång för att förhindra att måltiden blir för monoton i din måltidsrotation!

Några av våra favoritanpassningar inkluderar:

  • Senap
  • Worcestershire sås
  • Ättiksgurka
  • Avokado
  • Dijon senap
  • Bacon
  • Cheddarost
  • Pickle Relish

Du kan också byta ut nötköttet med mald kalkon, mald kyckling eller till och med vegetabiliskt kött för att passa dina preferenser. Vi rekommenderar några enkla kryddor som salt, peppar och vitlökspulver för vilket kött (eller köttfritt proteinalternativ) du än väljer. De andra tilläggen kommer att ta in alla smaker och texturer som du behöver!

Gör dessa burgarskålar

Du bör börja med att tillaga köttfärs eller vilket kött du än väljer. Värm först en stor stekpanna över medelhög värme och tillsätt proteinet för att komma igång när det är varmt. Koka sedan i cirka 8 minuter och dela proteinet i små bitar. När den har blivit helt genomstekt och allt rosa är borta, ta bort det från pannan. Töm eventuellt extra fett som kan ha samlats, beroende på ditt protein.

Under tiden kombinerar du sallad, tomat, relish och rödlök i fyra separata skålar. Toppa med hamburgerkött. Blanda sedan ihop ingredienserna till hamburgersåsen tills det blir en slät, krämig konsistens. För det sista steget, ringla över varje skål och njut!

Din förberedelsetid kommer att bero på hur många olika pålägg du kommer att lägga i och hur mycket skivning och tärning du behöver göra. Din totala tid bör fortfarande vara ungefär 30 minuter från början till slut.

Lägga till hamburgerskålar till din måltidsrotation

Dessa dekonstruerade cheeseburgare med Tangy Sauce är ett utmärkt middagsalternativ.

Dessa lågkolhydratskålar är en fantastisk, kolhydratvänlig måltid och ett fantastiskt alternativ för de stressiga kvällarna när du behöver en måltid på språng! Ingen anledning att göra ett stopp vid drive-thru när du kan ha ett bättre smakande, hälsosammare hamburgeralternativ hemma!

Du kan också använda detta recept för att servera på en fest eller familjeevenemang. Ställ upp alla ingredienser i bufféstil på bordet och låt alla skräddarsy sina egna lågkolhydratskålar utan att ens veta att de äter hälsosamt! Detta kommer säkerligen att bli en hit och förmodligen efterfrågat till nästa träff som du är värd för!

Om du har provat detta recept och älskar det och letar efter andra ketovänliga alternativ, uppmuntrar vi dig att kolla in några av våra andra favoriter nedan! Det finns så många alternativ där ute fulla av god smak, näringsrika ingredienser och ett bra sätt att leva en hälsosammare livsstil.

För fler lågkolhydratmiddagar, hälsosamma recept och klassiska förrättsidéer, prenumerera på vårt e-nyhetsbrev. Du kommer att få massor av fantastiska recept (tillsammans med träningsplaner och informativa inlägg) skickade direkt till din inkorg.

Du kan också gå över till vår Facebook, Instagramoch Pinterest för att hålla dig uppdaterad om det senaste och bästa som SkinnyMs. måste dela!

Leave a Reply