Jennifer Aniston Salad – Chelseas stökiga förkläde

0
Jennifer Aniston Salad – Chelseas stökiga förkläde

Det megatrendiga Jennifer Aniston sallad är en kraftfull sallad som kombinerar quinoa (eller korn) med kikärter, örter, grönsaker, pistagenötter, fetaost och en enkel citronvinägrett. Du måste prova!

Vad är Jennifer Aniston Salad?

I samarbete med ett företag på Instagram skapade och delade Jennifer Aniston ett salladsrecept som hon utropade vara hennes idealiska sallad som kombinerar korn, kikärter, örter, pistagenötter och fetaost. Versioner av denna sallad har gått viral över hela TikTok.

Vad åt Jennifer Aniston varje dag på uppsättningen av vänner?

(Och åt Jennifer Aniston samma sallad varje dag?!)

Även om det här beskrivs som hennes idealiska sallad är det faktiskt inte den legendariska salladen hon åt varje dag under inspelningen av TV-serien Friends. Jennifers motspelare, Courtney Cox, delade med LA gånger att hon, Lisa Kudrow (en annan motspelare) och Jennifer hade en Cobb Sallad tillsammans till lunch varje dag.

(Mer om detta: läs Jennifer Aniston-salladen intervju i övertygelse om att den virala Tiktok-salladen faktiskt inte är den hon åt dagligen.)

Så även om detta salladsrecept inte är salladen hon åt varje dag i nästan 10 år, är det hennes drömsalladsrecept NU, och receptet som har tagit internet med storm. Vi har naturligtvis lagt till några av våra egna tweaks och kanske bara äter detta dagligen under de närmaste månaderna. 😉

Jennifer Aniston Salad TikTok Trend

Många virala Tiktok-recept kan vara, ja, slå eller missa. Men inte den här! Jag kan inte bara stå bakom det, utan jag är också ganska besatt av det!

Det är fräscht, smakrikt, texturerat och packat med bra näringsrika ingredienser. Inte konstigt att Jennifer älskar det!

Är Jennifer Aniston-salladen hälsosam?

Denna sallad är ett kraftpaket av fantastiska ingredienser. Jag tycker inte bara att quinoa smakar fantastiskt, utan det anses också vara en supermat – vilket betyder att det är exceptionellt näringsrikt för dig. Det är rikt på fibrer och protein och en av de mest näringstäta kolhydratkällorna. Kikärter är en utmärkt källa till växtbaserat protein och fiber, vilket gör dem mycket mättande. Det finns massor av andra fördelar med ingredienserna i detta recept.

Processbilder - bilder av quinoa, kikärter, gurkor, örter, lök och pistagenötter som läggs till en skål

Vad finns i Jennifer Aniston Salad?

Denna sallad kombinerar kokt quinoa, kikärter, grönsaker, örter, pistagenötter och fetaost. Mer detaljer om ingredienserna visas nedan och vi pratar om dressingen längre ner i det här inlägget.

 • Kokt quinoa: (Så här lagar du quinoa.) Vi älskar trefärgad quinoa bäst och för en trevlig genväg kan du använda Förpackad Quinoa i mikrovågsugn. Mikrovågsugn quinoa är redan tillagad och behöver bara värmas upp.
 • Kikärtor: Även kända som garbanzobönor (de är en och samma). Om du inte älskar kikärter, prova vita bönor istället.
 • Färsk örter: Vi älskar persilja och mynta, men du kan använda bara en ört om du vill. Ett annat trevligt alternativ här är färsk basilika.
 • Röd lök: Om du är känslig för smaken av rå rödlök, blötlägg den hackade löken i saltat isvatten i 10 minuter. Häll av ordentligt innan du lägger till.
 • Pistagenötter: Torrrostad och saltad är vår favorit här — massor av mer smak utan extra arbete. Om du använder råa nötter rekommenderar vi att du rostar dem först för bättre konsistens och smak i denna Jennifer Aniston-sallad.
 • Gurka: Vi rekommenderar persiska (ibland märkta som minigurkor) eller engelska gurkor. Dessa gurkor är nästan fröfria och mycket skarpa (istället för vattniga) med en sötare smak.
 • Feta: Lämna gärna detta om du vill. Getost är ett annat riktigt trevligt och smakrikt alternativ i denna sallad.

SNABBTIPS

Quinoa (uttalas KEEN-wah) är ett uråldrigt frö som ofta kallas korn på grund av hur det tillagas. Det är mer protein än vanliga spannmål, och det är det som gör det till ett så bra vegetariskt tillskott till denna sallad!

Processbilder av Jennifer Aniston Salad - bilder av dressingen som vispas ihop och sedan hälls dressingen över det hela

Jennifer Aniston salladsdressing

Det var här vi ändrade lite och lade till några fler ingredienser för att injicera lite pizza. Istället för att bara kombinera citronsaft och olivolja, lägger vi till några fler saker:

 • Dijon senap. Vi älskar Grey Poupon® Dijon bäst. Se till att använda Dijon, inte gul senap.
 • rödvinsvinäger. Detta ger en fin smak till salladen.
 • Vitlök. Om du inte har vitlök till hands, tillsätt 1/2 tsk vitlökspulver.
 • Oliv olja. Vi rekommenderar extra oskuld olivolja för detta recept. Bättre olja = bättre smak.
 • Honung. Lägg till mindre för en skarpare dressing och mer för en sötare.
 • Citroner. Vi använder färsk citronjuice eftersom citronsaft på flaska inte har samma smak som färsk, och vi behöver citronskalet också.
 • Salt peppar. Ingen dressing är komplett utan salt och peppar, och denna vinägrett är inget undantag. Lägg till smakpreferensen, kom ihåg att en extra nypa kan vara skillnaden mellan en Bra och a stjärn- klä på sig!

Närbild överheadbild av Jennifer Aniston Salad redo att avnjutas

LAGRING

Lagring

Jennifer Aniston-salladen räcker till 3-4 dagar i en lufttät behållare i kylen. Löksmaken blir mer utbredd ju längre den sitter, så om du är känslig för denna smak, håll löken separat och lägg den till individuella portioner. Denna sallad fryser och tinar inte bra.

Fler läckra sallader:

Jennifer Aniston sallad

Detta Jennifer Aniston sallad är en kraftfull sallad som kombinerar quinoa (eller korn) med kikärter, örter, grönsaker, pistagenötter, fetaost och en enkel citronvinägrett!

Jennifer Aniston sallad

Detta Jennifer Aniston sallad är en kraftfull sallad som kombinerar quinoa (eller korn) med kikärter, örter, grönsaker, pistagenötter, fetaost och en enkel citronvinägrett!

Instruktioner

 • QUINOA: Skölj quinoan i en finmaskig sil i kallt vatten i cirka 30 sekunder. I en liten kastrull kombinerar du sköljd quinoa med 2 dl vatten. Krydda med salt (jag tillsätter 1/2 tsk). Koka upp, sänk värmen till låg och täck pannan med ett lock. Vrid värmen till lägsta inställningen, täck över och koka i 15 minuter eller tills vattnet har absorberats helt i quinoan. Stäng av värmen och låt stå övertäckt i 5-10 minuter. När den har ångat klart, ta av locket och fluffa quinoan försiktigt med en gaffel. Ställ åt sidan för att svalna till rumstemperatur. Har bråttom? Bred ut den på en plåt och skjut in den i frysen i 15 minuter.

 • KLÄ PÅ SIG: Kombinera alla ingredienserna till dressingen i en liten burk. Smaka av med salt och peppar (vi tillsätter 1/2 tsk peppar och 1/4 tsk salt). Skaka för att kombinera och emulgera. Ställ i kyl medan du avslutar salladen.

 • SALLAD: Kombinera den kokta och kylda quinoan med resten av salladsingredienserna utom fetaosten. Ringla på dressingen och blanda ihop allt. Toppa med fetaost och blanda försiktigt igenom. Njut av!

Receptanteckningar

Anmärkning 1: Kokt quinoa: (Så här lagar du quinoa.) Vi älskar trefärgad quinoa– och för en trevlig genväg kan du använda Förpackad Quinoa i mikrovågsugn. Mikrovågsugn quinoa är redan tillagad och behöver bara värmas upp.
Anmärkning 2: Gurka: Vi rekommenderar persiska (ibland märkta som minigurkor) eller engelska gurkor. Dessa gurkor är nästan fröfria och mycket skarpa (istället för vattniga) med en sötare smak.
Anmärkning 3: Röd lök: Om du är känslig för smaken av rå rödlök, blötlägg den hackade löken i saltat isvatten i 10 minuter. Häll av ordentligt innan du lägger till.
Not 4: Färskt örter: Vi älskar persilja och mynta i det här receptet, men du kan bara använda en ört om du vill. Ett annat trevligt alternativ här är färsk basilika.
Anmärkning 5: Pistagenötter: Torrrostad och saltad är vår favorit här — massor av mer smak utan extra arbete på din sida. Om du använder råa nötter rekommenderar vi att du rostar dem först för bättre konsistens och smak.
Anmärkning 6: Feta: lämna gärna detta om du vill. Getost är ett annat riktigt trevligt och smakrikt alternativ i denna sallad. Om du vill ha lite vegansk krämighet, överväg att lägga till en mogen tärnad avokado! Utan osten är detta recept veganskt.

Näringsinnehåll

Servering: 1servering | Kalorier: 297kcal | Kolhydrater: 24.9g | Protein: 9.5g | Fett: 18.8g | Kolesterol: 11.1mg | Natrium: 394,3mg | Fiber: 6g | Socker: 4.1g

Vi gör vårt bästa för att tillhandahålla korrekt näringsanalys för våra recept. Våra näringsdata beräknas med hjälp av en tredjepartsalgoritm och kan variera, baserat på individuella tillagningsstilar, mått och ingrediensstorlekar. Använd den här informationen för jämförelsesyften och rådfråga en sjukvårdspersonal för näringsvägledning vid behov.

liknande inlägg

Leave a Reply