Italiensk kycklingmarinad – Chelseas stökiga förkläde

0
Italiensk kycklingmarinad – Chelseas stökiga förkläde

Detta välsmakande Italiensk kycklingmarinad är enkel och laddad med fräscha och levande smaker. Även en kort marinadtid belönar dig med ultrasmakrikt kött!

Älskar du enkla kycklingmarinader? Vi också! Prova vår grillade kycklingmarinad för alla ändamål, denna citruskycklingmarinad, den här grillade currykycklingen eller den här kycklingtacomarinaden härnäst.

Detta Italiensk marinad till kyckling är en del av våra Back-To-School Lifesavers – en serie recept som är avsedda att ha lite (eller ingen) hackning av grönsaker, minimal förberedelsetid, cirka 10 ingredienser eller mindre (inte inklusive skafferihäftklamrar) och använda barnvänligt Ingredienser. Klicka här för att se alla recept i serien!

En lätt italiensk kycklingmarinad

Jag diskuterade att lägga till detta recept i serien eftersom marinering av kött tar tid och inte är det vanligtvis något man slänger ihop 20 eller 30 minuter innan man kallar alla till middagsbordet. Men jag bestämde mig för att den förtjänade en plats i serien eftersom till och med en kort marineringstid resulterar i fantastiskt smaksatt kyckling.

Det råkar också gå väldigt snabbt att vispa ihop (med minimala ingredienser) och kräver ingen vegetabilisk hackning. Och jag kan inte glömma att nämna att det har varit en enorm träffa hela familjen – barn och vuxna. Så här är vi; Italiensk dressing kycklingmarinad FTW!

Eftersom vi skär kycklingen på mitten innan marinering, blir köttet mer smakfullt snabbare och tillagas mycket snabbt (under 10 minuter i en helt förvärmd grill). Dessutom kan marinaden förberedas några timmar i förväg, så middagsförberedelser innebär egentligen bara att kasta köttet på grillen.

Hur man gör italiensk marinad för kyckling

Denna italienska marinad för kyckling är lätt — du kommer att bli förvånad över hur snabbt det går ihop!

Vispa helt enkelt ihop ingredienserna och häll denna blandning över den förberedda kycklingen. Förvara den i kylen tills du är redo att elda upp grillen.

Italiensk kycklingmarinad för grilltips:

 • Knåda marinaden till kyckling. När du har kombinerat marinad och kyckling, förslut påsen utan luft och knåda blandningen för att jämnt täcka varje bit av kyckling.
 • Vänd kycklingen medan du marinerar. Om du kommer ihåg under hela marineringsprocessen, vänd påsen med marinerande kyckling på andra sidan. Vi vill inte att bara ena sidan av kycklingen ska bli smakrik!
 • Olja generöst dina grillgaller. Jag gör detta genom att rulla ihop några hushållspapper, dränka dem i olja (raps eller grönsaker) och använda en tång och gnugga de genomblöta hushållspapper längs grillgallren. Detta kommer att bidra till en vacker bryn och se till att kycklingen inte fastnar på gallren och slits av när den vänds.
 • Låt kycklingen vila. Tälta med folie och låt kycklingen stå i 5-10 minuter innan du skär i. Detta gör att safterna kan omfördelas inuti kycklingen; det betyder saftigare kött!

VARIATIONER

Italiensk kycklingmarinadvarianter

 • Göra en Citron italiensk kycklingmarinad genom att tillsätta en skvätt citronsaft (2 matskedar) till marinaden.
 • Skapa en Kryddig italiensk kycklingmarinad genom att tillsätta 1/2 tsk rödpepparflingor i marinaden
 • Förbered en Italiensk marinad för kycklinglår genom att byta ut kycklingbrösten mot benfria kycklinglår utan skinn.

Hur länge ska man marinera kyckling i italiensk dressing

Eftersom det finns en bra mängd syra (vinägern) i det här receptet vill vi inte marinera det längre än 8 timmar. Sweet spot är 4-6 timmars marineringstid. Men på baksidan, även 30 minuters marinering av kycklingen är effektivt.

SNABBTIPS

När du förlitar dig på en kortare marineringstid, stick några hål i brösten eller låren med hjälp av pinnarna på en gaffel. Detta kommer att hjälpa marinaden att penetrera köttet för den kortare marineringstiden.

Servera denna italienska kyckling vid sidan av

Denna kyckling passar fint med så många olika sidor; här är några av våra favoriter:

 • På bilden i det här inlägget: den berömda Jennifer Anniston sallad (med quinoa)
 • A stor trädgård sallad: Olivträdgårdssallad, trädgårdssallad, italiensk sallad
 • De snabbaste salladsreceptet (från den här serien!): Vårt favoritrecept för vardagssallad
 • Rostad grönsaker: Rostad sötpotatis, rostad broccoli, rostade gröna bönor eller rostad blomkål
 • A kokta spannmål som quinoa, brunt ris, vitt ris, blomkålsris, couscous, etc. och en fin avslutningssås (som denna italienska dressing)

SNABBTIPS

Om du lagar mycket kycklingbröst kan det vara värt att investera i en köttklubba; Jag använder den varje gång jag förbereder kycklingbröst!

Fler enkla kycklingrecept:

Italiensk kycklingmarinad

Detta välsmakande Italiensk kycklingmarinad är enkel och laddad med fräscha och levande smaker. Även en kort marinadtid belönar dig med ultrasmakrikt kött!

Italiensk kycklingmarinad

Detta välsmakande Italiensk kycklingmarinad är enkel och laddad med fräscha och levande smaker. Även en kort marinadtid belönar dig med ultrasmakrikt kött!

Instruktioner

 • PREP: Putsa kycklingbrösten av fett och skiva dem jämnt på mitten på bredden. Stöt bitarna till en jämn tjocklek (med en köttklubba eller botten av en stekpanna) för att säkerställa en jämn grillning. Lägg den förberedda kycklingen i en stor återförslutningsbar påse och ställ åt sidan. För lår, trimma överflödigt fett och lägg i en stor återförslutningsbar påse.

 • MARINAD: Vispa ihop 1/4 kopp vitvinsvinäger, 3 msk olivolja, 1 msk Dijon, 1-1/2 tsk finhackad vitlök, 2 tsk honung, 1-1/2 msk italiensk krydda, plus salt och peppar i en skål. smaka av (jag tillsätter 1-1/2 tsk salt och 1/2 tsk peppar). Vispa tills den är slät och ta bort 2 matskedar av blandningen och ställ åt sidan, reservera för senare.

 • COAT KYCKLING: Tillsätt resten av marinaden i påsen med kycklingen. Förslut påsen och knåda sedan med händerna för att säkerställa att all kyckling är väl belagd. Ställ in i kylen och marinera i minst 30 minuter och gärna 4-6 timmar. Marinera inte längre än 8 timmar (syra från vinäger börjar torka ut kyckling).

 • GRILL: Förvärm en grill till medelhög värme (cirka 450 grader F.) Olja grillen generöst (jag dränker en ihoprullad pappershandduk i vegetabilisk olja och gnid den med en tång över grillgallren. Hoppa inte över detta steg.)

 • GRILL FORTS.: Använd en tång och plocka upp kycklingen från påsen, låt överflödig marinad droppa av. Lägg kycklingen platt på grillen. Grilla kycklingen, vänd bara en gång halvvägs genom grillningen, ca 3-5 minuter per sida (tills den tjockaste delen av kycklingen når 165 grader F. och köttet är fint förkolnat). När kycklingen är redo att vändas ska den lätt lossna från grillgallren. (Jag använder a vass metallvändare att skrapa upp och vända kycklingen till andra sidan.)
 • TRYCK: Arbeta snabbt för att hålla grilllocket stängt så mycket som möjligt, tråkla kycklingen med den reserverade marinaden efter att ha vänts. (Tidningen kommer att variera beroende på storleken på kycklingen och den faktiska värmen på grillen.)

 • VILA OCH NJUT: Lägg över kycklingen på en tallrik och täck med folie. Låt kycklingen vila 5-10 minuter så att juicen kan fördela sig igen. Skiva eller hacka tunt. Smaka av och tillsätt mer salt om det behövs.

Receptanteckningar

Anmärkning 1: Kyckling: Bröst eller lår kommer att fungera. Om du använder bröst, se till att följa förberedelserna i steg 1 i receptet (skär dem på mitten och dunka till jämn tjocklek). Om du inte har lång tid på dig att marinera, stick hål i kycklingen några gånger med pinnarna på en gaffel för att få marinaden att tränga in snabbare. Om du använder mindre än 2 pund kyckling, minska saltet.

Näringsinnehåll

Servering: 1servering | Kalorier: 256kcal | Kolhydrater: 2.7g | Protein: 34.1g | Fett: 11g | Kolesterol: 110,3mg | Natrium: 134,4mg | Fiber: 0,4g | Socker: 2g

Vi gör vårt bästa för att tillhandahålla korrekt näringsanalys för våra recept. Våra näringsdata beräknas med hjälp av en tredjepartsalgoritm och kan variera, baserat på individuella tillagningsstilar, mått och ingrediensstorlekar. Använd den här informationen för jämförelsesyften och rådfråga en sjukvårdspersonal för näringsvägledning vid behov.

liknande inlägg

Leave a Reply