Gör den här lätta grönsaksraguen när ditt sug efter komfortmat slår till!

0
Gör den här lätta grönsaksraguen när ditt sug efter komfortmat slår till!

Tillfredsställ ditt sug efter italiensk komfortmat med denna vegetariskt vänliga rätt!

Medan ragusås vanligtvis är köttbaserad, skapades detta recept för att vara 100 % vegetariskt! Men oroa dig inte, den smakar lika gott som en köttbaserad ragu. Och ännu bättre? Detta enkla recept på grönsaksragu tar också mindre än en timme att förbereda och kan tjäna upp till 5 personer. En utsökt och näringsrik måltid som hela familjen kan njuta av? Vad mer kan man begära?

Förbered dina grönsaker i förväg

Denna superenkla måltid är det perfekta alternativet för hälsosam komfortmat!

Om du förbereder alla dina ingredienser i förväg kommer tillagningsprocessen att gå så smidigt som möjligt. Du kan börja processen genom att förbereda dina grönsaker. Finhacka din selleri och morot och tärna dina cremini-svampar och paprika. Håll skärbrädan borta så att du kan hacka din vitlök och hacka upp lite färsk salvia. Slutligen, se till att dina tomater är rena och redo för senare!

Laga din grönsaksragu

Njut av detta läckra vegetariska recept närhelst ditt pastasuget slår till.

För tillagningsprocessen kommer du att vilja ha en tung gryta som du kommer att värma över en medelhög låga. Värm först smör och olivolja och tillsätt sedan selleri, morötter och vitlöksklyftor. Fräs dessa grönsaker i cirka tre minuter.

Tillsätt tomater, paprika, champinjoner och tomatpuré i grytan och låt koka i ett par minuter. Tillsätt sedan din italienska kryddblandning och din färska salvia och fräs blandningen ytterligare ett par minuter.

Ta din grönsaksfond och häll den i grytan. Om du inte har grönsaksfond kan du använda vatten, men fonden ger lite smak! Koka upp ingredienserna i grytan och sänk sedan till låg värme, låt det puttra i cirka 30 minuter så att vätskan kan absorberas. När din ragu puttrar i grytan kan du koka din fullkornspasta enligt anvisningarna på paketet. Se till att spara ungefär en halv kopp pastavatten.

När hela vetepasta och ragu är klar, lägg till pastan i grytan med ragu med din halva kopp sparat pastavatten. För att vara säker på att allt blandas, släng runt din pasta så att den täcker med ragu. Tillsätt till sist lite salt och peppar för att krydda och lite chiliflakes om du gillar det kryddigare!

Vill du servera denna lätta grönsaksragu som tillbehör?

Vår enkla grönsaksragu tar under en timme att göra och är underbar som huvudrätt eller tillbehör.

Även om denna italiensk-inspirerade pasta är en fantastisk och tröstande måltid för sig själv, kan du välja att servera den som tillbehör om du vill! Här är några huvudrättsalternativ som vi rekommenderar att du testar:

Oavsett om du njuter av denna enkla grönsaksragu som huvudrätt, eller serverar den som en del av en söndagskväll, italiensk fest, var noga med att berätta vad du tyckte om den i kommentarsfältet! Njut av!

För fler läckra recept som denna enkla grönsaksragu, följ oss vidare Pinterest och gillar vår Facebook sida!

liknande inlägg

Leave a Reply