Garam Masala Chicken – Chelseas stökiga förkläde

0
Garam Masala Chicken – Chelseas stökiga förkläde

Denna enkla och smakfulla Garam Masala kyckling kan vara klar på 20 minuter eller mindre. Vi kombinerar kyckling, ärtor och morötter i en blandning av spektakulära kryddor och kokosmjölk.

Detta Garam Masala kyckling är en del av våra Back-To-School Lifesavers – en serie recept som är avsedda att ha lite (eller ingen) hackning av grönsaker, minimal förberedelsetid, cirka 10 ingredienser eller mindre (inte inklusive skafferihäftklamrar) och använda barnvänligt Ingredienser. Klicka här för att se alla recept i serien!

Garam Masala kyckling

Första gången jag gjorde denna Garam Masala Chicken sa min mellanson till mig att han var det Säker han skulle inte gilla det. Och sedan tog han en tugga och efter att ha praktiskt taget slickat av sin andra tallrik frågade han om vi kunde få den nästa dag.

Detta är inte bara en fantastisk barnvänlig maträtt, utan det är också en hit bland vuxna. Och speciellt den vuxna som lagar middag — för den här rätten kunde inte vara mycket lättare att göra. Framförallt när du tänker på mängden smak som är packad i varje tugga! Vi offrar inte smak för snabbhet eller lätthet här!

Ingrediensskott av element som används i Garam Masala Chicken

Vad använder du Garam Masala i?

Först, garam masala är inte en enda krydda; det är en blandning — de hela kryddorna (som kanel, pepparkorn, korianderfrön, muskulatur, spiskummin och kardemummaskidor) rostas över värme tills smakerna släpps och sedan mals de ner till ett pulver. Denna kryddblandning gör så stor smakskillnad!

Vi använder naturligtvis haram masala i detta Garam Masala Kyckling recept. Vi använder den även i följande rätter:

Garam masala kan variera ganska mycket från märke till märke. För detta recept använder vi Private Selection® Garam Masala Blend, som vi skulle bedöma som en robust smak men mild värme. Vissa garam masala-blandningar kan vara ganska kryddiga, så se till att smaka av innan du lägger till för mycket och anpassa efter personliga preferenser om du oroar dig för värme.

Process shots: sautera ingefära och vitlök; tillsätt kryddor; fortsätt att sautera; tillsätt kokosmjölk

Genvägar

Garam Masala Kyckling Recept Genvägar

 • Ingefära och vitlök. Vi älskar fryst vitlök och ingefära Dorot® kuber. Du kan ha förpackningarna till hands i frysen och stoppa in dem i detta (och andra) recept när det behövs. Ett annat alternativ är att använda kyld vitlökspasta och kyld hackad vitlök.
 • Rotisserie kyckling. Förkokt och kryddad kyckling är en total tidsbesparing i sig, men för att spara ännu mer tid på kycklingen kan du köpa rotisserie kycklingkött som redan tagits från benen och strimlat eller tärnat – många livsmedelsbutiker säljer detta bekvämt tillagat kyckling. Det är en total livräddare och game changer för upptagna kockar!
 • Frysta grönsaker. Istället för att hacka grönsaker till denna snabba masala garam-kyckling använder vi förhackade och frysta produkter – frysta ärtor och morötter

Process shots: blanda såsen; tillsätt ärtor, morötter och honung; blanda väl; tillsätt strimlad kyckling.

Hur man gör Garam Masala kyckling

 • För att göra denna Garam Masala Chicken börjar vi med sautera aromater och kryddor. Ta dig tid här, eftersom detta kommer att låsa upp en förhöjd smakdimension.
 • Nästa, vi tillsätt kokosmjölk. Leta efter lagringsstabila, ej kylda, burkar med kokosmjölk. Du hittar kokosmjölk på burk på tden internationella gången, med latinska eller asiatiska produkter. För denna Garam Masala kyckling är vår preferens för kokosmjölk Imperial Kitchen®.
 • Till sist, värm genom de frysta grönsakerna och sedan rotisseriekycklingen. Middagen är klar!

Ovanifrån av Garam Masala Chicken i pannan

Det här receptet kommer ihop så snabbt att vi inte vill spendera massor av tid på sidorna, eller hur?!

Garam Masala Chicken: Serveringsförslag

Vi serverar vanligtvis denna måltid med ris och naan. Det är trevligt att göra hela denna måltid med indisk tema.

I äkta “livsräddare med recept till skolan” måste sidorna vara lika lätta som själva måltiden. Här är våra “hemligheter” till de snabbaste sidorna:

 • Brödrost naan. Butiksköpt naan är definitivt bäst att värma igenom, men istället för att ta dig tid att förkolna den över öppen låga, släng den bara i brödrosten precis när du avslutar rätten. Du kan köpa mindre naan som passar perfekt i brödrosten. (Stonefire® gör detta; det brukar märkas som mini naan.)
 • Kokat ris. Om du inte har provat kokt ris tidigare, kommer du att bli nöjd med lättheten och hastigheten. Allt du behöver göra är att kasta lite ris i kokande vatten, koka det i 5-7 minuter och voila – perfekt ris!

Närbild av Garam Masala Chicken serveras med ris

Fler enkla rotisserie kycklingrecept:

Garam Masala kyckling

Denna enkla och smakfulla Garam Masala kyckling kan vara klar på 20 minuter eller mindre. Vi kombinerar kyckling, ärtor och morötter i en blandning av spektakulära kryddor och kokosmjölk.

Garam Masala kyckling

Denna enkla och smakfulla Garam Masala kyckling kan vara klar på 20 minuter eller mindre. Vi kombinerar kyckling, ärtor och morötter i en blandning av spektakulära kryddor och kokosmjölk.

Instruktioner

 • AROMATIK: Tillsätt kokosolja i en stor stekpanna på medelhög värme. När oljan har smält, tillsätt vitlök och ingefära. Koka under konstant omrörning tills det doftar – cirka 30 sekunder. Tillsätt alla kryddor och koka under konstant omrörning tills det doftar mycket – ca 1-2 minuter. Sänk värmen eller tillsätt en liten skvätt vatten om något brinner.

 • ÄRTOR OCH MORÖTTER: Lägg i burken med kokosmjölk, öka värmen till medelhög och byt till en visp. Vispa tills ingredienserna är helt införlivade. Lägg i påsen med ärtor och morötter och honung. Rör om tills grönsakerna är upptinade och såsen tjocknat och bubblar runt kanterna, ca 5 minuter.

 • KYCKLING: När såsen har värmts upp, lägg i kycklingen och försiktigt (för att inte skära sönder kycklingen ytterligare), rör om till varm kyckling och lägg i sås, ca 1-2 minuter.

 • TJÄNA: Ta av från värmen och tillsätt om så önskas färsk lime och/eller koriander. Blanda igenom och smaka av, tillsätt ytterligare salt/peppar om det behövs (jag tillsätter vanligtvis ytterligare 1/4 tsk av varje). Servera över kokt ris med ytterligare limeklyftor om du använder. Njut med värmd naan!

Receptanteckningar

Anmärkning 1: Ingefära och vitlök: För att hålla saker snabbare, använd kyld hackad vitlök och kyld ingefärspasta.
Anmärkning 2: Garam masala: Det här är en blandning av kryddor och gör så stor smakskillnad! Garam masala kan variera ganska mycket från märke till märke. För detta recept använder vi Private Selection® Garam Masala Blend som vi skulle bedöma som en robust smak men mild värme. Vissa garam masala-blandningar kan vara ganska kryddiga, så se till att smaka av innan du lägger till för mycket och anpassa efter personliga preferenser om du oroar dig för värme.
Anmärkning 3: Kokosmjölk: Kokosmjölken uppväger verkligen kryddan i den här rätten, så se till att få en fullfet sådan. (Lite kokosmjölk kommer inte att tjockna lika bra och kommer inte att kompensera kryddan lika bra.) Mellan kokosmjölken och honungen, skulle jag säga att den här rätten är ganska mild (min 3-åring älskade det!).
Anmärkning 4: Kyckling: Använd förkokt och kryddad (med s&p) kyckling eller så kan du köpa rotisserie-kycklingkött som redan tagits från benen och strimlat eller tärnat — många livsmedelsbutiker säljer detta! Eller förbered lite grillad kyckling och spara några rester till detta recept. En av de bästa sakerna med det här receptet är att du inte behöver värma upp den överblivna kycklingen igen; släng den bara i stekpannan och låt den varma buljongen värma igenom den.
Anmärkning 5: Serveringsförslag: Vi älskar den här rätten över kokt ris och värmd naan.

Här är det snabbaste/enklaste sättet att få perfekt basmatiris (måste använda basmati för att detta ska fungera!)

 • Fyll en stor gryta med vatten och låt koka upp.
 • När vattnet har kokat upp, salta generöst vattnet och tillsätt okokt ris.
 • kock utan att minska värmen, för 6 minuter (Smakprov för att säkerställa att den är mör.) och sedan dränera och fluffa med en gaffel. Lätt!

Använd annars förkokt förpackat färdigt ris eller överblivet kokt ris. För naan, släng den i brödrosten precis när du avslutar maträtten. Du kan köpa mindre naan som passar perfekt i brödrosten. (Stonefire® gör detta; det brukar märkas som mini naan.)

Näringsinnehåll

Servering: 1servering | Kalorier: 376kcal | Kolhydrater: 12.6g | Protein: 28.7g | Fett: 22.6g | Kolesterol: 78,8mg | Natrium: 108,6mg | Fiber: 2.7g | Socker: 6.4g

Vi gör vårt bästa för att tillhandahålla korrekt näringsanalys för våra recept. Våra näringsdata beräknas med hjälp av en tredjepartsalgoritm och kan variera, baserat på individuella tillagningsstilar, mått och ingrediensstorlekar. Vänligen använd denna information för jämförelsesyften och rådfråga en sjukvårdspersonal för näringsvägledning vid behov.

liknande inlägg

Leave a Reply