Dragon Noodles – Chelseas stökiga förkläde

1
Dragon Noodles – Chelseas stökiga förkläde

drake Spaghetti kombinera saucy lo mein nudlar, saftigt malet fläsk, knapriga cashewnötter och knaprig broccoli. Den här lätta 20-minutersröran kommer säkerligen att bli en familjefavorit – den är perfekt kryddig med en subtil sötma.

Älskar fräsiga nudelrätter som är enkla att göra? Prova vår Pork Ramen Stir Fry, Udon Stir Fry eller Chicken Chow Mein nästa gång!

Dessa Dragon Nudlar är en del av våra Back-To-School Lifesavers – en serie recept som är avsedda att ha lite (eller ingen) hackning av grönsaker, minimal förberedelsetid, cirka 10 ingredienser eller mindre (inte inklusive skafferihäftklamrar) och använda barnvänliga ingredienser . Klicka här för att se alla recept i serien!

Dragon Nudlar recept

Oroa dig inte – inga drakar kom till skada vid tillverkningen av denna fräscha nudelröra! Istället får drakenudlar sitt namn från att vara extra kryddiga – så varma att du känner att du andas eld efter varje tugga. Dessa nudlar är avsedda för dig som älskar kryddig mat!

Och som en självutnämnd kryddälskare har denna måltids kryddiga sötma och fräcka nudlar med det djupt smakrika fläsket nått nära beroendenivåer hemma hos mig.

Men håll ut. Hur är detta a barnvänlig måltid?! Kryddan är mycket lätt att anpassa och justerbar för att passa kräsna gommar. Så oroa dig inte, om det inte finns kryddälskare i ditt hem kan de fortfarande gå med i denna Dragon Noodle-fanklubb!

Ingrediensbild - bild av alla ingredienser som används i denna maträtt

Genvägar

Genvägsidéer

Här är de viktigaste genvägarna vi använder i dessa Dragon Noodles:

 • Förhackad broccoli. De flesta livsmedelsbutiker säljer hackad broccoli i produktavdelningen. Alternativt kan fryst hackad broccoli användas.
 • Snabb vitlök och ingefära. Vi använder kyld vitlökspasta och kyld hackad vitlök i såsen. Se “snabbtips” nedan.
 • Nudlar som kokar snabbt! Lo mein nudlar kokar snabbt. Det speciella märket jag använder är klart på 6 minuter — poäng! Vi sparar också tid genom att koka broccolin med nudlarna — här behövs ingen separat gryta.
 • Torrrostade och lättsaltade cashewnötter. Dessa nötter ger mer smak utan någon extra ansträngning från din sida. Att använda saltade cashewnötter ger också en fin avslutande “krydda” till rätten.

SNABBTIPS

Ett annat snabbt alternativ för vitlök och ingefära i detta Dragon Noodles-recept är att använda Dorot®-kuber. Det här märket säljer frysta kuber av pressad vitlök och krossad ingefära som du kan ha till hands i frysen och titta in i dessa (och andra) recept när det behövs. (Kontrollera om din lokala butik har dem; de finns vanligtvis med frysta grönsaker i mataffären.)

Processbilder av Dragon Noodles - bilder av såsen som blandas ihop och sedan fläsket bryntas

Ingredienser för Dragon Noodles Sauce

Utöver vitlöken och ingefäran som nämns ovan finns det tre andra ingredienser i såsen. Vi delar upp var och en nedan:

 • Soja sås: Vi gillar att använda regelbunden sojasås (inte lite/lågt natrium) i detta recept. Lite sojasås ger inte tillräckligt med smaksättning (sälta).
 • Brown sugar: Vi tillsätter en hel del socker för att kompensera för kryddan på nudlarna. Om du är orolig för att den här rätten är för söt rekommenderar jag att du börjar med mindre. Du kan alltid lägga till mer om du är sugen på sötman.
 • Chili vitlökssås: Här får vi all krydda och mycket smak! Vi kommer att dela hur du skalar denna ingrediens för att kontrollera kryddighet nedan.

SNABBTIPS

Vad är skillnaden mellan sambal oelek, Sriracha, varm sås och chilisås/pasta? Chili vitlökssås är som sambal oelek med några tillägg (som vinäger, vitlök, socker och andra kryddor). Den liknar Sriracha, men lite tjockare, kryddigare och mindre söt. Läs mer om skillnaderna här.

Processbilder - bilder av såsen och cashewnötterna som tillagas tillsammans och sedan salladslöken tillsätts

Hur man gör draknudlar

Det här receptet går så snabbt ihop! Här är våra bästa tips för att säkerställa en snabb förberedelse:

 1. Sätt ihop alla ingredienser – förberedelserna går snabbt!
 2. Låt fläsk riktigt brunt innan du rör om och smular. Denna chans att bränna kommer att ge en mycket bättre smak. (Färg = smak!)
 3. För en fantastisk autentisk smak, sesamolja verkligen levererar. Om du kan hitta rostad sesamolja, det är till och med bättre! Denna olja finns vanligtvis med asiatiska ingredienser, inte nära de andra oljorna i mataffären.

Processbilder av Dragon Noodles - bilder av nudlarna och broccolin som kokas och läggs till i stekpannan

Skala kryddan

Som detta Dragon Noodles-recept är skrivet, lägger vi till 2 matskedar chili-vitlökspasta med 1/4 kopp farinsocker. Detta är den perfekta mängden för mina barn, som visserligen kan hantera lite krydda. Detta förhållande ger en kick utan att vara övermäktig.

För krydda älskare: Skala upp mängden med 1-2 matskedar eller minska sockret något.

För krydda hatare: Minska mängden med 1 matsked. Observera att om du minskar mängden tillsatt chilisås kanske du också vill minska på sockret. Sockret balanserar kryddan så om du inte tillsätter mycket av chili vitlökssåsen kanske du inte vill ha så mycket socker. Tänk också på att genom att minska en eller båda av dessa ingredienser kommer du att gå miste om en viss smak.

Variationer

 • Dragon Noodles Ramen: Byt ut lo mein med två paket (6 uns) ramennudlar (kassera eller spara kryddpaket för ett annat recept).
 • Vegan Dragon Noodles: Byt ut det malda fläsket mot tofu (smula sönder och koka den).
 • Räkdrakenudlar: Byt ut det malda fläsket mot räkor istället! Koka räkorna enligt anvisningarna i detta citronvitlöksräkorrecept. När räkorna är kokta, ta bort från stekpannan och släng tillbaka i slutet med nudlarna och broccolin.

Närbild ovanför bild av Dragon Noodles redo att avnjutas

Fler läckra nudelrecept

Dragon Nudlar

drake Spaghetti kombinera saucy lo mein nudlar, saftigt malet fläsk, knapriga cashewnötter och knaprig broccoli! Den här lätta 20-minutersröran kommer säkerligen att bli en familjefavorit – den är perfekt kryddig med en subtil sötma.

Dragon Nudlar

drake Spaghetti kombinera saucy lo mein nudlar, saftigt malet fläsk, knapriga cashewnötter och knaprig broccoli! Den här lätta 20-minutersröran kommer säkerligen att bli en familjefavorit – den är perfekt kryddig med en subtil sötma.

Receptanteckningar

Anmärkning 1: Snabb ingefära och vitlök: Håll saker snabbt och använd kyld hackad vitlök och kyld ingefärspasta.
Anmärkning 2: Chili-vitlökssås: Imperativ för smak och krydda! Denna sås finns vanligtvis nära sojasås och Sriracha i mataffären. Denna sås är ansvarig för kryddan i denna maträtt. Börja med mindre om du inte är ett fan av för mycket krydda och skala upp eller lägg till extra på enskilda tallrikar om du älskar krydda.
Anmärkning 3: Broccoli: För att hålla saker snabbare, köp hackad broccoli i matvaruavdelningen i mataffären. Ibland tycker vi att dessa buketter är för stora så du kan behöva hacka ner dem lite så att bitarna inte blir för stora i fatet. 12 uns är ca 5 koppar grovt hackad broccoli!

Näringsinnehåll

Servering: 1servering | Kalorier: 643kcal | Kolhydrater: 76,2g | Protein: 25.2g | Fett: 27.3g | Kolesterol: 54,5mg | Natrium: 1695.4mg | Fiber: 5.1g | Socker: 23g

Vi gör vårt bästa för att tillhandahålla korrekt näringsanalys för våra recept. Våra näringsdata beräknas med hjälp av en tredjepartsalgoritm och kan variera, baserat på individuella tillagningsstilar, mått och ingrediensstorlekar. Vänligen använd denna information för jämförelsesyften och rådfråga en sjukvårdspersonal för näringsvägledning vid behov.

liknande inlägg

Leave a Reply