Doro Wat Opskrift | Etiopisk kyllingegryderet | Karrykylling

1
Doro Wat Opskrift | Etiopisk kyllingegryderet | Karrykylling

Doro wat tager meget tid at lave, men det er så umagen værd!

Hvis du leder efter en lækker karry at prøve, kan du ikke gå galt med en klassisk etiopisk doro wat.

Dette er en af ​​Etiopiens nationale retter og også en af ​​Afrikas mest populære karryretter.


doro wat

Doro wat, klassisk etiopisk kyllingegryderet kan laves mild eller krydret.

Hvad er doro wat?

Selvom det ofte omtales som en kyllingegryderet, tilberedes en ‘wat’ anderledes end gryderetterne i andre lande.

Først koges løget, mange af dem, langsomt i en gryde uden olie, indtil væsken er opløst, og løgene er bløde og karamelliserede. De nedbryder og gør karryen tykkere.

Så hvad vi har her er en doro (kylling) wat gryderet.

Forberedelsen af ​​en klassisk doro wat er lang og tidskrævende

Bare rolig, jeg vil ikke få dig til at gå til alt det arbejde, der er involveret i denne fantastiske karry i Etiopien.

Traditionelt bliver en levende kylling købt, aflivet, plukket og renset. Fuglen deles derefter i 12 stykker, som repræsenterer de 12 apostle.

Disse 12 stykker kød renses derefter grundigt i en stor skål med vand og citronsaft. I denne doro wat-opskrift rensede jeg kyllingen på traditionel vis, men sandsynligvis ikke så godt. Jeg gik også glip af at købe og tilberede en levende kylling.

Hvis du mangler tid, kan du vælge en anden opskrift. Denne opskrift vil stadig tage godt to timer at lave, og den involverer en masse hænder på arbejde. Du vil dog være glad for, at du gjorde det.

Hvilke andre ting er vigtige i denne opskrift?

Tre specielle ingredienser bruges til at lave en doro wat og mange andre etiopiske retter. Begge kan købes online, men du vil få bedre resultater, hvis du laver disse friske.

Berbere krydderiblanding: Dette er et lækkert karrypulver, som nemt kan laves derhjemme. Det kan være ret krydret for nogle, så tilføj det i små mængder, hvis du er bekymret for, at din doro wat er for krydret. Jeg har en opskrift til dig her.

Mekelesha: En krydderiblanding, der ligner mange garam masalas derude. Faktisk plejer jeg bare at bruge min egen garam masala og tilføje lidt muskatnød til det. Dette er en blanding af kardemommefrø, sorte peberkorn, kanel, nelliker, spidskommen og muskatnød.

Niter kebbeh: Hjemmelavet krydret ghee. Det er normalt lavet med smør, der derefter koges over lav varme for at adskille de faste stoffer og blive klaret smør. Jeg bruger normalt ghee for at spare tid.

Mine tips…

 • Hvis du har en foodprocessor, anbefaler jeg at du bruger den til at hakke alle de løg. Det vil spare dig for en masse tid.
 • Du kan koge de hårdkogte æg et par dage i forvejen, hvis det er mere praktisk.
 • Pas på de løg! De kan nemt brænde på, hvis du ikke passer på. Sørg for at røre jævnligt og tilsæt en dråbe vand til gryden, hvis løgene klistrer.

Trin for trin…


Vask kylling

Vask kyllingen i flere skiftet vand, indtil vandet er næsten klart.


Udblødsætning af kylling i vand og citronsaft

Læg den rensede kylling i blød i ferskvand med citronsaft. Dette kan sidde mens du forbereder resten af ​​karryen.


Ingrediens til doro wat

Inden du begynder at lave mad, anbefaler jeg at gøre alle dine ingredienser klar.


Kogende æg

Tilføjelse af hårdkogte æg til doro wat er valgfrit. Hvis du gør det, så bring lidt vand i kog og kog i 10 minutter. Overfør derefter til koldt vand og stil til side.


Tør stege løg

Når du er klar til at koge løgene, varmes den samme gryde op over medium varme. Tilsæt løgene direkte i gryden uden olie og steg i cirka 60 minutter.


Stegte løg

Efter 60 minutter vil løgene have afgivet det meste af deres fugt og blevet bløde.


Tilføjelse af krydderier til løg

Tilsæt berbere. Jeg tilføjer omkring 8 generøse spiseskefulde til min. Du vil måske tilføje det i små mængder, indtil du ved, hvordan du kan lide det.


Madlavning doro wat

Tilsæt kylling og niter kebbeh og rør det godt sammen. Tilsæt ca. 500 ml (2 kopper) vand og læg låg på for at koge ved medium varme i ca. 30 minutter.


Simrende doro wat

Mens den koger, bør du smage den og tilføje mere berbereblanding, hvis du har lyst.


Stew sauce

Efter 30 minutter er kyllingen gennemstegt og saucen tyk. Tilsæt salt og garam masala eller mekelesha efter smag.

Hvis du kan lide denne doro wat-opskrift, vil du måske også prøve nogle af disse…

Salt og peber kylling
Oksekød bulgogi
Vildand pho
Koreansk stegt kylling
Kylling rendang


doro wat

Så godt!


doro wat med æg

Grav ind!

Forberedelsestid
15 minutter

Kogetid
2 timer

Samlet tid
2 timer 15 minutter

ingredienser

 • 1 x 2,5 kg (5 lb) kylling med skind, skåret i 8 til 12 stykker

 • 3 citroner

 • 8 store rødløg (ca. 1k/2lbs), finthakket

 • 2 generøse spsk hvidløg og ingefærpasta

 • 3 til 8 spsk berbera*

 • 50 g (1/4 kop) nitre kebbeh

 • 6 frilandsæg, valgfrit

 • mekelesha efter smag

 • Salt efter smag

Instruktioner

 1. Vask kyllingen i flere skift vand og læg derefter i blød i cirka en liter vand. Pres citronsaften i og gnid den ind i kyllingen. Lad det trække i citronvandet, mens du forbereder resten af ​​retten.
 2. Bring lidt vand i kog i en gryde, der er stor nok til at indeholde alle ingredienserne. Ved kogning tilsættes 6 æg og koges i 10 minutter. Overfør de hårdkogte æg til en skål med koldt vand og lad dem stå til senere. Æggene er valgfrie og kan laves et par dage i forvejen, hvis det er mere bekvemt.
 3. Dræn og tør gryden af ​​og stil den over middel-lav varme. Rør de finthakkede løg i og steg uden olie, omrør jævnligt i 60 minutter, eller indtil løgene er bløde og let karamelliserede.
 4. Når dine løg er virkelig bløde og bogstaveligt talt falder fra hinanden, rør i hvidløgs- og ingefærpastaen og niter kibbeh og steg i yderligere 30 sekunder. Tilsæt derefter kyllingestykkerne og ca. 500 ml (2 kopper) vand.
 5. Tilsæt berbera og rør godt sammen. Jeg anbefaler først at tilføje omkring 3 spiseskefulde. Du kan altid tilføje mere senere efter smag. Tilsæt kyllingen og rør den i den bløde løgblanding.
 6. Dæk gryden til og lad det simre i cirka 30 minutter. Rør derefter mekelesha og salt i efter smag. Tilsæt de hårdkogte æg (hvis du bruger dem) og varm dem op i ca. 5 minutter i saucen til servering. Traditionelt serveres doro wet med injerabrød, men det er også godt over ris eller serveret med surdejsbrød.

Ernæringsoplysninger:

Udbytte:

6

Portionsstørrelse:

1

Beløb per portion:

Kalorier: 210Total fed: 9gMættet fedt: 2gTransfedt: 0gUmættet fedt: 6gKolesterol: 199mgNatrium: 270mgKulhydrater: 23gFiber: 4gSukker: 9gProtein: 13g


Kunne du lide denne opskrift?

Slut dig til mig på Facebook, hvor jeg deler alle mine seneste opskrifter og videoer. Bare klik på det Facebook-ikon til venstre, og lad os lære hinanden at kende!

Jeg håber, du nyder denne doro wat-opskrift. Hvis du prøver det, så læg en kommentar. Jeg vil meget gerne høre fra dig.

lignende indlæg

Leave a Reply