Chicken Taco Marinade – Chelseas stökiga förkläde

0
Chicken Taco Marinade – Chelseas stökiga förkläde


Kyckling

Detta Kyckling Taco Marinad börjar med att marinera kyckling (bröst eller lår) i en tacoinspirerad kryddblandning med olivolja och färsk limejuice. Marinad for Chicken Tacos är väldigt lätt att göra och ger massor av smak till köttet.

SNABBTIPS

Vad heter Chicken Taco Meat?

Pollo betyder kyckling på spanska. När du ser pollo (uttalas PO-yo) på menyer, är kycklingen vanligtvis marinerad, grillad och sedan skärs i små bitar.

Bild på Chicken Taco Marinade-kycklingen

BÄSTA kycklingtacomarinaden

Under de senaste månaderna har vi haft en behållare med denna läckra Taco Chicken i kylen kl Allt gånger. Jag brukar grilla upp en hel massa kyckling i början av veckan och vi äter den den kvällen till middag. Med resterna ska jag hacka eller tärna dem och förvara alla i kylen. På så sätt är det redo att kastas in i måltider under hela veckan.

Detta har varit en sådan livräddare under hektiska sommardagar – speciellt när vi har aktiviteter på morgonen och minimal tid innan eftermiddagens engagemang.

Pojkarna älskar den överblivna kycklingen som slängs i en snabb sallad, taco, burrito eller quesadilla (alla enkla måltider att slänga ihop med redan förberedd och smakrik kyckling!). De får mig att tjäna mer så fort det är borta!

Processbilder - bilder av kryddor, vitlök, limeskal, olja och limejuice som läggs till en skål och blandas ihop

Kycklinglår eller bröst?

Båda fungerar i denna Chicken Taco Marinade och det finns för- och nackdelar med var och en.

 • Benfria, skinnfria kycklinglår leverera extremt mört kött, plus att de är mer förlåtande (köttet torkar inte ut) om det grillas eller marineras lite för länge.
 • Benfria, skinnfria kycklingbröst är mindre förlåtande (eftersom de är en magrare typ av kött), men kan vara underbart saftiga när de grillas på rätt sätt.
  • Om du använder bröst, dela brösten på mitten innan du marinerar. Skiva och/eller slå dina kycklingbröst i jämntjocka bitar innan du marinerar. På så sätt kommer de att suga upp all läcker smak från marinaden och de kommer att koka jämnt. Vi vill inte dunka brösten för att de ska vara platta, bara för att de ska ha en jämn tjocklek. Jämn tjocklek betyder att alla delar av kycklingen kommer att göras på samma gång. Jag gillar verkligen det här köttklubbaoch här är en bra YouTube-video som illustrerar den dunkande processen.

Bearbeta bilder av Chicken Taco Marinade - bild av kycklingen förbereds och överförs sedan till en påse med marinaden

Hur länge ska jag marinera kyckling?

Många marinader kräver längre marineringsperioder, även över natten. Men när det finns citrus eller en sur komponent (som limejuicen i denna Chicken Taco Marinade), rekommenderar vi en kortare marineringstid, ca 2-3 timmar och inte längre än 4 timmar. Detta beror på att citronsyran kommer att börja “koka” kycklingen och kommer att resultera i torrare kyckling. (Lår är mer förlåtande än bröst med längre marineringstid.) Om du någonsin har ätit ceviche, har du sett magin med att “laga” rå mat med citrus!

SNABBTIPS

Evsv 30 minuters marinering av kycklingen är effektivt. För en snabbare marineringstid, skär brösten på mitten horisontellt för att skapa 2 tunna bitar. För lår, stick några hål med pinnarna på en gaffel. Detta kommer att hjälpa marinaden att penetrera köttet för en kortare marineringstid.

Processbilder - bilder av kycklingen som grillas och sedan skärs i tärningar.

Grilltips för kycklingtacomarinad

 • Detta är en lätt marinad — du kommer att bli förvånad över hur snabbt det går ihop! Den förberedelsetiden är ännu snabbare med en mikroplan för att skala limefrukterna och sedan en citrus juicepress för att pressa dem.
 • Vänd kycklingen medan du marinerar. Under hela marineringsprocessen, var noga med att vända påsen med marinerande kyckling på andra sidan. Vi vill inte att bara ena sidan av kycklingen ska bli smakrik!
 • Olja generöst dina grillgaller. Jag gör detta genom att rulla ihop några hushållspapper, dränka dem i olja (raps eller grönsaker) och använda en tång och gnugga de dränkta hushållspapper längs grillgallren. Detta kommer att bidra till en vacker bryn och se till att kycklingen inte fastnar på gallret.
 • Låt kycklingen vila. Tälta med folie och låt kycklingen stå i 5-10 minuter innan du skär i. Detta gör att safterna kan omfördelas inuti kycklingen; det betyder saftigare kött!

VARIATIONER

Denna citrusiga Chicken Taco Marinade är beroende av lime, men du kan också använda citroner. Du kan till och med göra denna kycklingtacomarinad med apelsinjuice (färskpressad – inte från koncentrat).

Bild av den kokta kycklingen på en tallrik, gjord med Chicken Taco Marinade.

Hur man njuter av denna kyckling

 • I befintligt skick! Tärna upp den och njut med lite kokt quinoa, ris, blomkålsris eller andra kolhydrater och en tärnad avokado för lite krämighet.
 • I en burrito skål. Tärna kycklingen och servera den över ris med några svarta bönor, majs, ost och dina favoritburritoskålstoppar (tänk gräddfil, avokado eller guacamole, pico de gallo).
 • I en sallad. Tärna kycklingen och servera över hackad romaine. Lägg till några körsbärstomater, avokado, svarta bönor, majs och tortillaremsor; ringla på denna korianderlimesås eller en korianderlimevinägrett (som den i denna sydvästra quinoasallad).
 • Tillagd till en taco, burrito, quesadilla, tostada etc. Det här är en så fantastisk all-purpose kyckling smak och kan läggas till någon av dina favoriter. Tärna den i små tärningar och lägg till i något av recepten som är länkade i denna punktpunkt (byt ut den malda kycklingen i tacos med denna kyckling och lägg sedan helt enkelt till kycklingen i de andra länkade recepten).

Bild på en tallrik grillad kyckling med limeklyftor på sidan

Förslag på sidrätter

Servera denna kycklingtacomarinad med en (eller några) av följande tillbehör:

Fler recept på grillad kyckling:

Kyckling Taco Marinad

Detta Kyckling Taco Marinad levererar seriöst smakrik kyckling med minimalt arbete och ingredienser. Vi marinerar kyckling (bröst eller lår) i en tacoinspirerad kryddblandning med olivolja och färsk limejuice.

Kyckling Taco Marinad

Detta Kyckling Taco Marinad levererar seriöst smakrik kyckling med minimalt arbete och ingredienser. Vi marinerar kyckling (bröst eller lår) i en tacoinspirerad kryddblandning med olivolja och färsk limejuice.

Instruktioner

 • PREP: Putsa kycklingbrösten av fett och skiva dem jämnt på mitten på bredden. Stöt bitarna till en jämn tjocklek (med en köttklubba eller botten av en stekpanna) för att säkerställa en jämn grillning. Lägg den förberedda kycklingen i en stor återförslutningsbar påse och ställ åt sidan. För lår, trimma överflödigt fett och lägg i en stor återförslutningsbar påse.

 • MARINAD: Vispa ihop 1/4 dl olivolja, 1 tsk limeskal, 1/4 dl färskpressad limejuice, 2 tsk hackad vitlök, 2 tsk spiskummin, 1 tsk paprika, 1 tsk lökpulver, 1-1/4 i en skål tsk chilipulver, 1/2 tsk oregano och salt & peppar efter smak (jag tillsätter 1-1/2 tsk salt och 1 tsk peppar). Vispa tills den är slät och ta bort 2 matskedar av blandningen och ställ åt sidan, reservera för senare.

 • COAT KYCKLING: Tillsätt resten av marinaden i påsen med kycklingen. Förslut påsen och knåda sedan med händerna för att säkerställa att all kyckling är väl belagd. Ställ in i kylen och marinera i minst 30 minuter och gärna 2-3 timmar. Marinera inte längre än 5 timmar (syra från lime kommer att börja torka ut kycklingen).

 • GRILL: Förvärm en grill till medelhög värme (cirka 450 grader F.) Olja grillen generöst (jag dränker en ihoprullad pappershandduk i vegetabilisk olja och gnid den med en tång över grillgallren. Hoppa inte över detta steg.)

 • GRILL FORTS.: Använd en tång och plocka upp kycklingen från påsen, låt överflödig marinad droppa av. Lägg kycklingen platt på grillen. Grilla kycklingen, vänd bara en gång halvvägs genom grillningen, ca 4-6 minuter per sida (tills den tjockaste delen av kycklingen når 165 grader F. och köttet är fint förkolnat). När kycklingen är redo att vändas ska den lätt lossna från grillgallren. (Jag använder a vass metallvändare att skrapa upp och vända kycklingen till andra sidan.)
 • TRYCK: Arbeta snabbt för att hålla grilllocket stängt så mycket som möjligt, tråkla kycklingen med den reserverade marinaden när du grillar och efter att ha vänt. Tidpunkten kommer att variera beroende på storleken på kycklingen och den faktiska värmen på grillen.

 • VILA OCH NJUT: Lägg över kycklingen på en tallrik och täck med folie. Låt kycklingen vila 5-10 minuter så att saften kan fördela sig igen. Skiva eller hacka tunt. Smaka av och tillsätt mer salt om det behövs. Ringla på lite mer limejuice och njut!

Receptanteckningar

Anmärkning 1: Serveringsförslag: Vi älskar att göra en trippel sats av denna kyckling i början av veckan, njuta av den till middag och sedan skära upp resterna för att lägga till måltider under hela veckan (tänk på burrito-skålar, sallader, tacos, burritos, quesadillas, tostadas , etc.). Se stycket i inlägget märkt “Hur man njuter av denna kyckling” för fler idéer!

Näringsinnehåll

Servering: 1servering | Kalorier: 305kcal | Kolhydrater: 3.3g | Protein: 28.3g | Fett: 20.1g | Kolesterol: 133mg | Natrium: 718,6mg | Fiber: 0,7g | Socker: 0,4g

Vi gör vårt bästa för att tillhandahålla korrekt näringsanalys för våra recept. Våra näringsdata beräknas med hjälp av en tredjepartsalgoritm och kan variera, baserat på individuella tillagningsstilar, mått och ingrediensstorlekar. Vänligen använd denna information för jämförelsesyften och rådfråga en sjukvårdspersonal för näringsvägledning vid behov.

liknande inlägg

Leave a Reply