Chicken Fajitas – Chelseas stökiga förkläde

0
Chicken Fajitas – Chelseas stökiga förkläde

Kyckling Fajitas är en enkel, smakfylld veckokvällsmåltid som hela familjen kommer att älska! Vi har saftig kryddad kyckling med stekt lök och paprika. Stapla köttet och grönsakerna i varma tortillas eller ovanpå ris och lägg till alla dina favoritpålägg som ost, guacamole och gräddfil.

Vi älskar fajitas! Prova några andra favoritvarianter på detta recept som denna kycklingfajitamarinad (för grillad kycklingfajitas), bifffajitas, räkorfajitas eller vegetariska fajitas.

Det bästa kycklingfajita-receptet!

Vi är besatt med dessa kycklingfajitas; de går ofta på middag hemma hos mig.

Dessa hälsosamma fajitas kombinerar magert protein med massor av grönsaker för att leverera en proteinladdad, närande och mättande måltid som också är packade med smak.

Det är en måltid som hela familjen älskar och den smakar verkligen restaurangkvalitet med alla roliga pålägg och tillägg som staplas ovanpå kycklingen och grönsakerna.

Overheadbild av receptet i en tortilla

Vad finns i Chicken Fajitas?

Allt du behöver är kycklingklocka paprika, lök, kalk juice, plus några kryddor för att göra huvuddelen av detta recept. Sedan handlar det om hur du vill servera den – ta dina favoritpålägg plus några tortillas.

Vilka pålägg går på Fajitas?

Kyckling Fajitas är läckra på egen hand, men påläggen och sidorna är “hemligheten” till enastående smaker och texturer! För kycklingfajitas i restaurangstil handlar det om att ha gott om pålägg och goda mjöltortillas.

 • Prova vår favorit Guacamole recept direkt från en hawaiiansk infödd. Eller färskmogna avokado (tärnad eller tunt skivad). Ingen tillgång till mogen avokado? Prova den här produkten.
 • Denna snabba matberedare Salsa receptet är gjort av konserverade tomater. Eller prova en skopa Pico de Gallo eller Avokado Salsa.
 • Denna praktiskt taget berömda Koriander limesås
 • Färsk kalk klyftor och/eller färska Koriander
 • Sur grädde (fettfri, lite eller vanlig)
 • En handfull strimlad sallad
 • Nyriven eller strimlad ost (Mexikansk blandning, skarp cheddar, queso fresco eller cotija ost)
 • För lite värme, lägg i några skivade jalapeños

Servera kyckling och paprika i eller bredvid:

 • Uppvärmd tortillas med dina favoritpålägg (idéer listade direkt ovan).
 • Cilantro lime ris eller quinoa (eller blomkålsris/sallatsbädd för lågkolhydrat).
 • Svarta bönor som en sida.
 • Elote eller vanligt grillad majs som en sida.

Processbilder av kycklingfajitas - bilder av kycklingen som förbereds

Hur skär man kyckling till fajitas?

Nyckeln till att hålla detta recept snabbt och enkelt är att förbereda kycklingen innan tillagning. Att lägga till ett helt kycklingbröst i en stekpanna är mer tidskrävande och mer benäget att brännas innan inredningen är tillagad. Det här är varför vi skär brösten på mitten.

En gång halverade, vi då punda kycklingbröst i jämntjocka bitar (dunka inte för att platta till, bara för att se till att bitarna har en jämn tjocklek för att säkerställa jämn tillagning). Jag gillar verkligen det här köttklubbaoch här är en bra YouTube-video som illustrerar den dunkande processen. Ingen köttklubba? Använd botten av en stekpanna eller till och med näven för att jämna ut kycklingen!

När kycklingen är kokt och vilat skärs den i strimlor vinkelrätt mot (tvärs över) köttkornet för att säkerställa de mjukaste skivorna.

Process shots-gör kycklingmarinad

Vad är kyckling Fajita krydda gjord av?

Även om kryddpaket är bekväma, är det inget som slår smaken av att snabbt sätta ihop din egen fajitakrydda. Det är också ekonomiskt och du undviker fyllmedel och konstgjorda ingredienser!

Här är en uppdelning av denna kryddblandning av kycklingfajita:

 • Chili pulver
 • paprika
 • kummin
 • lökpulver
 • vitlökspulver
 • cayenpeppar
 • salt peppar

SNABBTIPS

Försök att göra din egen DIY fajita-kryddorpaket. När jag gör det här receptet kommer jag vanligtvis att göra 5 eller 6 paket till av kryddningen. Eftersom alla kryddor är slut och jag mäter ändå, tar det bara några extra minuter. Mät upp kryddorna, lägg dem i märkta individuella påsar i snacksstorlek och förvara dessa paket med dina kryddor. Nästa gång du gör kycklingfajitas blir det så mycket enklare och snabbare!

Process shots-- grilla och skiva kyckling Fajitas

Hur man gör kycklingfajitas

Här är våra bästa tips för att förbereda detta enkla kycklingfajitas-recept:

 • Använda en digital kötttermometer för att ta bort gissningarna om att grilla!
  • Tillagningstider kommer att variera beroende på flera faktorer, så jag rekommenderar alltid att du använder en termometer för att testa din kyckling när den tillagas. Sikta på att slå 160 grader Fahrenheit. (Underkokt = osäkert; Överkokt = torr kyckling). Överföringsvärme tar kycklingen till en säker 165 grader.
 • Låt kycklingen vila. När den är tillagad, tälta kycklingen med folie och låt stå i 5-10 minuter innan du skär upp den. Detta gör att juicerna kan omfördelas inuti kycklingen; det betyder saftigare kött!
 • Använd två stekpannor. Ja, den använder fler rätter, men middagen är klar snabbare och allt är varmt! Koka paprikan i en panna medan du kokar kycklingen i den andra.

Behöver jag en gjutjärnspanna?

En gjutjärnspanna ger din kyckling och grönsaker en fin röding och bryn. Som sagt, en stekpanna med nonstick eller rostfritt stål kan också användas alldeles utmärkt! Om du använder en gjutjärnspanna, se till att den är ordentligt kryddad så att maten inte fastnar och bränns.

Processbilder - bilder av paprikan och löken som hackas och tillagas

Låt oss chatta grönsaker

Paprikan och löken vi lägger till dessa kycklingfajitas tillagas snabbt men kräver lite barnpassning vid spishällen under matlagning. Vi är inte ute efter att få dem supermjuka eller karamelliserade, utan vi vill ha dem spröda med en fin röding (röding = smak!).

För att få denna fina röding:

 • Lägg till en ett lager (så vi lagar mat i omgångar). Om paprikan och löken överlappar varandra blir de inte förkolnade.
 • Kasta var 45:e sekund eller så för att få alla sidor fint förkolnade och till den perfekta spröda ömheten.
 • Upprepa tills all paprika och lök är fint förkolnade.

Överheadbild av kycklingfajitas

LAGRING

Förvaring av kycklingfajitas

Dessa kycklingfajitas är perfekta för att förbereda måltider varje vecka. Jag gör ofta en dubbel sats och förvarar kycklingen i en behållare, grönsakerna i en behållare och pålägg separat – och värms sedan upp igen för snabba luncher eller en enkel middag. Servera sedan antingen i tortillas eller i en sallad (med denna Cilantro Lime Vinaigrette!). Kycklingen och grönsakerna håller 3-5 dagar i kylen i en lufttät burk.

Fler mexikanska favoriter:

Kyckling Fajitas

Kyckling Fajitas är en smakfylld och enkel kvällsmåltid som hela familjen kommer att älska! Vi har saftig kryddad kyckling med stekt lök och paprika. Stapla köttet och grönsakerna i varma tortillas eller ovanpå ris och lägg till alla dina favoritpålägg som ost, guacamole och gräddfil.

Kyckling Fajitas

Kyckling Fajitas är en smakfylld och enkel kvällsmåltid som hela familjen kommer att älska! Vi har saftig kryddad kyckling med stekt lök och paprika. Stapla köttet och grönsakerna i varma tortillas eller ovanpå ris och lägg till alla dina favoritpålägg som ost, guacamole och gräddfil.

Instruktioner

 • KYCKLING: Förbered kyckling (Anteckning 1). I en liten skål, kombinera alla ingredienser som listas under “kyckling” förutom kycklingen. Vispa tills den är slät. Lägg kycklingen i en stor återförslutbar plastpåse. Häll sås över kycklingen, förslut påsen och knåda sedan med händerna för att säkerställa att all kyckling är väl täckt. Ställ in i kylen och marinera i minst 30 minuter och gärna 3-4 timmar. Marinera inte längre än 8-10 timmar (syra från citrus kommer att börja torka ut kyckling).

 • PAPPOR OCH LÖK: Skiva paprika och lök tunt. Dessa ska vi tillaga i etapper för att få en fin röding! Placera din största stekpanna på hög värme. Tillsätt 1 msk olivolja och när den har skimrat, tillsätt en handfull grönsaker för att täcka hela botten av pannan utan att överlappa varandra. Bred ut och låt stå (ingen blandning/omrörning) i 45 sekunder. Kasta snabbt och sprid ut igen, koka i ytterligare 45 sekunder. Strö över salt och peppar och rör sedan om en gång till, bred ut och låt stå i ytterligare 30 sekunder till en minut eller tills det är fint förkolnat. Ta bort, ställ åt sidan och upprepa tills alla grönsaker är färdiga. (Jag gillar att tillaga kycklingen i en andra panna medan dessa brynar!)

 • KYCKLING: Tillsätt 1 msk olja i en stor stekpanna. Ställ in på medelhög värme. Använd en tång och plocka upp kycklingen från påsen, låt överflödig marinad droppa av (vi vill inte ha den här vätskan i pannan). Lägg kycklingen platt i pannan i ett jämnt lager (ingen överlappning). Låt stå (flytta den inte) och kola/koka i ca 3-4 minuter innan du vänder på andra sidan och tillagas i ytterligare 3-4 minuter. Kyckling ska vara fint förkolnad och genomstekt (165 grader F). Lägg kycklingen på en tallrik, täck med folie. Låt vila 5-10 minuter innan den skärs tunt.

 • HOPSÄTTNING: Förbered tortillas om du använder (Anmärkning 3). Lägg paprika och lök ovanpå tortillan och toppa sedan med kyckling. Lägg till dina favoritpålägg, vik ihop och njut!

Receptanteckningar

Anmärkning 1: Kyckling: Ingen förberedelse för låren, men så här förbereder du kycklingbröst: innan du marinerar, dela brösten på mitten horisontellt (så att du har 4 tunnare bitar från 2 bröst). Slå sedan kycklingbröst i jämnt tjocka bitar (dunka inte för att platta till, bara för att se till att bitarna är jämnt tjocka genomgående för att säkerställa jämn tillagning). Jag gillar verkligen det här köttklubbaoch här är en bra YouTube-video som illustrerar den dunkande processen. Ingen köttklubba? Använd botten av en stekpanna eller till och med näven för att jämna ut kycklingen!
Anmärkning 2: Toppingidéer: Använd det pålägg du gillar bäst. Det finns en ganska omfattande lista i blogginlägget att överväga för mer inspiration!
Anmärkning 3: Tortillas: Vi älskar dessa Obakade tortillas från TortillaLand® (ej sponsrad). De finns vanligtvis i den kylda delen av livsmedelsbutiken nära osten och har den bästa smaken. Som sagt, alla mjöltortillas fungerar, men vi rekommenderar att värma eller förkolna dem först!

 • Så här kolar vi tortillorna: Spraya både sidorna av tortillorna med matlagningsspray. Jag använder en olivolja-baserad spray (raps funkar också) och ger varje sida en god sprits. Mycket lätt röding varje sidan av tortillan över öppen låga på spishällen. Om du inte har en öppen låga, värm i 10-15 sekunder i en stekpanna. Ta genast bort tortillan från värmen och vik på mitten. Lägg under en handduk (håller dem varma och mjuka!) och upprepa tills alla tortillas är varma/förkolnade.

Näringsinformation är endast för fajita-fyllningen eftersom tortillorna och ytterligare pålägg kommer att variera.

Näringsinnehåll

Servering: 1servering | Kalorier: 174kcal | Kolhydrater: 7.4g | Protein: 26.7g | Fett: 3.3g | Kolesterol: 87,2mg | Natrium: 55,9mg | Fiber: 2.6g | Socker: 5.2g

Vi gör vårt bästa för att tillhandahålla korrekt näringsanalys för våra recept. Våra näringsdata beräknas med hjälp av en tredjepartsalgoritm och kan variera, baserat på individuella tillagningsstilar, mått och ingrediensstorlekar. Vänligen använd denna information för jämförelsesyften och rådfråga en sjukvårdspersonal för näringsvägledning vid behov.

liknande inlägg

Leave a Reply