Cajun korvpasta – Chelseas stökiga förkläde

0
Cajun korvpasta – Chelseas stökiga förkläde


Middag

En enkel enpotts krämig cajunkorv och vegopasta gjort nyttigare och lite lättare! via chelseasmessyapron.com

Detta Cajun Korv Pasta är ljuvligt krämig, perfekt kryddad och djupt smakrik. Dessutom har vi gjort den lite lättare – ingen tung kräm behövs!

Närbild av Cajun Korv Pasta!

En krämig Cajun-korvpasta gjort lite lättare

När jag är sugen på en rejäl, Alfredo-baserad pasta är målet ren comfort food. Det betyder att det måste vara det ultra krämig och packad med smak. Vanligtvis uppnås detta med en hel del tung grädde och/eller ost (hej min favorit krämig korvpasta!).

Men inte med denna hälsosamma Cajun-korvpasta – det finns det faktiskt ingen tung kräm och mycket mindre ost än de flesta recept. Men du kan vara säker på att vi inte offrar smak eller krämighet – inte ett dugg! Även med de få byten för att göra den här rätten lite lättare smakar den fortfarande bara lika överseende som en tung gräddbaserad pasta.

Bearbeta shots: Bryn korven och ta upp den i skålen; fräs lök.

Snabb uppdelning av recept

 • Cajun-korvpasta — ingen grädde! Istället använder vi mjölk. Använd låg fetthalt (1%) för lägsta kalori-/fettprocent. Eller använd 2%/helmjölk för det krämigaste resultatet. (Dessa alternativ ger fortfarande mycket mindre kalorier än grädde.
 • Kycklingbuljong i såsen. Istället för att enbart förlita sig på mjölk i gräddsåsen består 1/3 av såsen av kycklingbuljong – som har en bråkdel av de kalorier och fett som mjölk innehåller.
 • Gräddost med låg fetthalt (eller neufchâtelost) plus mindre parmesanost än en typisk krämig Alfredosås. Det räcker precis för att fortfarande få den klassiska Alfredo-smaken, men utan allt extra fett.
 • Sedan lägger vi till en myriad av läckra kryddor för att lägga till ett otroligt djup av smak utan att lägga till några kalorier/fett.
 • Ett alternativt korvalternativ. Även om vilken skinnfri rökt korv som helst fungerar bra här, gillar vi att använda Kalkon korv som ett lättare alternativ. (Och det är verkligen jättegott i denna Cajunkorvpasta!) Om du inte är ett fan av kalkonkorv rekommenderar vi att du gör denna cajunpasta med Andouillekorv.
 • Naturligtvis kan vi inte glömma allt grönsaker vi “smyger” in här – lök, paprika, svamp och vitlök!

Process shots: sautee svamp, paprika och vitlök; överföra ur pannan; skapa såsen genom att smälta smör och vispa i mjöl

Hur man gör Cajun Korv Pasta

 • Krydda allt eftersom. Om den här rätten smakar platt, tillsätt ett stänk salt eller lite extra cajunkrydda.
 • Frivillig tillägg. Om såsen smakar för tungt, skär den med några färska örter (vi föredrar plattbladig italiensk persilja). För lite värme rekommenderar jag att du lägger till extra cajunkrydda eller till och med en nypa rödpepparflingor.
 • Lossa såsen. Om såsen blir för tjock på slutet, häll i lite extra vätska (en skvätt reserverat pastavatten eller extra mjölk) för att tunna ut den lite och belägga pastan snyggt.

Process shots: vispa såsen; sir i kycklingbuljong och mjölk; vispa hela tiden

Cajun Korv Pasta Alfredo Ingredienser

 • Smör: Den här såsen fungerar också utmärkt med 1/4 kopp olivolja istället för smör.
 • Mjöl: Denna ingrediens är ansvarig för att tjockna såsen.
 • Kycklingbuljong: Denna ingrediens skär ner massor av fett/kalorier samtidigt som den ger såsen extra smak och smak.
 • Mjölk: Mjölken med lägsta fetthalt som jag tyckte fungerade i den här såsen är 1 %; 2 % eller helmjölk ger en krämigare pasta. Vi rekommenderar inte skummjölk eller mjölkalternativ som soja-, mandel- eller havremjölk. Dessa mjölkar tjocknar inte bra och ändrar den övergripande smaken avsevärt.

Bearbeta skott: krydda och tillsätt färskost; vispa till slät; tillsätt pasta och lägg tillbaka grönsaker och korv i pannan

Ingredienser fortsättning

 • Kryddor: Cajunkrydda (se “snabbtips” nedan), torkad oregano, paprika, salt och peppar ger ett otroligt djup till såsen. Öka gärna någon av dessa kryddor efter personliga önskemål, se till att tillsätta saltet långsamt så att du inte får en alltför saltad Cajunkorvpasta. (Kom ihåg: korven, pastavattnet och kycklingbuljongen är alla saltade..
 • Gräddost eller Neufchâtel ost: Neufchâtel märks ibland “1/3 mindre fett än färskost.” Gräddost och Neufchâtel ost är extremt likamen Neufchâtel håller denna sås lite lättare.
 • Nyriven parmesanost: God parmesan gör stor skillnad för den övergripande smaken. Undvik konserverad parmesan och gå till ostblocken för att nyriva. När du river osten till den här rätten, använd ett mikroplan (bästa konsistensen!) eller de små hålen på din osthyvel.

Rör ihop ingredienserna; rör ner parmesanost

VARIATIONER

Lägg till ett annat protein

Göra Cajun räkor och korvpasta genom att lägga i lite stekade räkor! Efter tillagning av grönsaker, bryn några räkor (referensanvisningar i detta citronvitlöksräkorrecept) och ställ åt sidan med korv och grönsaker.

Förbereda Cajun kyckling och korvpasta genom att lägga i lite överblivet tärnat rotisserie eller grillad kyckling. Mixa så att det blir genomvarmt när du lägger pastan i såsen.

Ovanifrån av Cajun Korv Pasta

LAGRING

Cajun Korv Pasta Förvaring

Det här receptet avnjuts bäst när det är klart. Det är faktiskt då alla pastarätter smakar som bäst!

Du kan säkert lagra rester, men du kommer troligen behöva lägga till en skvätt mer mjölk eller kycklingbuljong för att lossa såsen när du värmer upp pastan. (Pasta kommer att fortsätta att absorbera såsen när den lagras). Överbliven pasta blir mjukare, men ändå mycket smakrik.

På grund av pastan och mejeriprodukterna i denna maträtt är den inte en bra kandidat för frysning och upptining.

Närbild av Cajun Korv Pasta

SNABBTIPS

Glöm inte att krydda vattnet med mycket salt innan du lägger i pastan; annars kommer hela receptet att smaka underkryddat. Som en allmän tumregel tillsätter jag 1 tsk salt per 4 koppar vatten.

Fler lättare pastarätter:

Cajun Korv Pasta

Detta Cajun Korv Pasta är ljuvligt krämig, perfekt kryddad och djupt smakrik. Dessutom har vi gjort den lite lättare – ingen tung kräm behövs!

Cajun Korv Pasta

Detta Cajun Korv Pasta är ljuvligt krämig, perfekt kryddad och djupt smakrik. Dessutom har vi gjort den lite lättare – ingen tung kräm behövs!

Instruktioner

 • PREP: Tärna lök, hacka vitlök, ta bort stjälkar och frön och skiva sedan paprikan tunt. Skiva korven i tunna mynt.

 • KORV: Placera en stor gjutjärnspanna/gryta (stor nog att rymma all pasta senare) på medelhög värme. Ringla i 1 msk olja. När oljan är varm, tillsätt myntad korv. Låt fräsa, rör om då och då, tills de fått fin färg. Använd en hålslev för att överföra till en stor skål, lämna oljan kvar. Ställ åt sidan för nu.

 • GRÖNSAKER: Tillsätt ytterligare en matsked olivolja i pannan tillsammans med den hackade löken. Rör om i 1 minut och lägg sedan i skivad paprika och svamp. Fräs, rör om då och då, tills grönsakerna är knapriga, cirka 6-8 minuter. (Tillsätt återstående 1 msk olja om det behövs.) Tillsätt 1 msk vitlök och fräs i en minut. Lägg till de sauterade grönsakerna i korvskålen.

 • PASTA: Under tiden, förbered pasta enligt anvisningarna på förpackningen, dra 1 minut från tiden som anges på förpackningen. Var noga med att salta det kokande vattnet generöst (jag tillsätter 1 tsk salt för varje 4 koppar vatten).

 • GRÄDDE SÅS: I samma panna kokades grönsaker i, minska värmen till medel och tillsätt smöret. När det smält, strö mjöl ovanpå och vispa snabbt tills blandningen bildar en deg. Koka under konstant vispning i 1 minut. Häll i 1/2 kycklingbuljong mycket gradvis under konstant vispning tills blandningen bildar en tjock sås. Tillsätt gradvis resten av kycklingbuljongen och mjölken, 1/2 kopp i taget, samtidigt som du vispar snabbt och konstant.

 • Gräddsås, FORTS.: Öka hög till hög. Låt såsen koka upp, rör om ofta så att såsen inte fastnar; sänk sedan värmen tills såsen tjocknar ordentligt. (Såsen ska vara tillräckligt tjock för att du kan dra en bana över baksidan av en sked och den stannar, ca 5-8 minuter.) Smält färskost under tiden i mikron tills den är väldigt mjuk. Lägg till såsen tillsammans med cajunkryddan (efter smak/kryddor; inte alla cajunkryddor ger samma värme), oregano, paprika, salt & peppar (efter smak). Vispa snabbt tills det blandas.

 • KOMBINERA: Ta bort gräddsåsen från värmen. Rör i kokt och avrunnen pasta och korven och grönsakerna (plus eventuell ackumulerad vätska som finns kvar i skålen). Använd två skedar för att kasta allt generöst tills det är fint täckt. Tillsätt gradvis parmesanost, tillsätt några matskedar åt gången tills det är snyggt integrerat. Smaka av och justera kryddor/salt efter personliga önskemål. Garnera med persilja om så önskas och servera genast. Om så önskas, riv lite mer ost ovanpå enskilda skålar med ett mikroplan.

Receptanteckningar

Anmärkning 1: Korv: Vilken rökt korv som helst utan skinn fungerar utmärkt i den här rätten. Vi använder vanligtvis lövträ rökt kalkonkorv för att hålla den på den ljusare sidan.
Anmärkning 2: Pasta: De flesta förpackningar med pennepasta är antingen 12 uns (perfekt mängd för detta recept!) eller 16 uns. Om du får ett 16 ounce-paket, mät upp 1 hel kopp och ta bort det (använd i ett annat recept). Återstående kvar i paketet är 12 uns (eller 3 och 1/2 koppar) – precis rätt mängd för detta recept.
Anmärkning 3: Parmesanost: Förpackad riven parmesan (i burken) är väldigt salt och smälter inte lika bra i det här receptet. Vi rekommenderar starkt att riva en block av parmesanost på ett mikroplan eller de små hålen i rivjärnet för ultrafina oststrimlor. Alternativt, använd finriven parmesanost.

Näringsinnehåll

Kalorier: 666kcal | Kolhydrater: 58g | Protein: 24g | Fett: 38g | Mättat fett: 16g | Fleromättat fett: 3g | Enkelomättat fett: 15g | Transfett: 0,3g | Kolesterol: 89mg | Natrium: 870mg | Kalium: 641mg | Fiber: 4g | Socker: 9g | Vitamin A: 2128IU | C-vitamin: 53mg | Kalcium: 239mg | Järn: 2mg

Vi gör vårt bästa för att tillhandahålla korrekt näringsanalys för våra recept. Våra näringsdata beräknas med hjälp av en tredjepartsalgoritm och kan variera, baserat på individuella tillagningsstilar, mått och ingrediensstorlekar. Vänligen använd denna information för jämförelsesyften och rådfråga en sjukvårdspersonal för näringsvägledning vid behov.

liknande inlägg

Leave a Reply