Buffalo Chickpea Salad – Chelseas stökiga förkläde

0
Buffalo Chickpea Salad – Chelseas stökiga förkläde


Middag

Detta Buffalo Kikärtssallad är robust smaksatt, packad med bra ingredienser och klar på ett nafs! Vi kombinerar kikärter, grönsaker och krämig buffelsås för att skapa en rejäl och läcker smörgåsfyllning.

Prova några av våra andra favoritsmörgåsrecept gjorda med kikärter inklusive vegetarisk tonfisksallad, kikärtssmörgås eller pesto-kikärtsmörgås.

Bild av Buffalo Chickpea Salad Sandwich på en tallrik

Detta Buffalo Kikärtssallad är en del av våra Back-To-School Lifesavers — en serie recept som är avsedda att ha lite (eller ingen) hackning av grönsaker, minimal förberedelsetid, cirka 10 ingredienser eller mindre (inte inklusive skafferihäftklamrar) och använda barnvänligt Ingredienser. Klicka här för att se alla recept i serien!

Buffalo Kikärtssallad Smörgås

Det här är bäst Buffalo Kikärtssallad — inte bara smakmässigt utan också hur lätt den är att göra! Och även om det är köttfritt, är det en mycket mättande måltid. Kikärter är en fantastisk källa till växtbaserat protein och fibrer – detta kommer att hjälpa dig att känna dig mättare längre.

Parat med några hälsosamma fetter (avokado) och komplexa kolhydrater (vetebröd) och du kommer att bli förvånad över hur mättande denna vegetariska smörgås är!

Ovanifrånbild av kikärtorna som dräneras och tvättas

Ingredienser för Buffalo Kikärtssallad

 1. Kikärtor: även kallade garbanzobönor — de är en och samma!
 2. Tändsticksmorötter: För att spara tid på hackningen använder vi strimlade morötter från livsmedelsbutikens råvaruavdelning. De är vanligtvis precis vid baby och/eller fullstora sådana.
 3. Selleri: För att spara tid, plocka redan tvättade selleristjälkar.
 4. Grön lök: En schalottenlök kan användas istället här.
 5. Mayo: Använd god, krämig, helfet majonnäs. Vi rekommenderar Hellman’s/Best Foods®.
 6. Buffel sås: Istället för att göra vår egen sås, förlitar vi oss på en sås som köpts i butik för den primära smaken av denna Buffalo Kikärtssallad — Frank’s® RedHot Wings Buffalo sås är vår favorit! Franks gör en hel del såser; var noga med att använda den som är märkt “buffel”, inte cayennepepparsåsen!
 7. Kryddor: lite vitlökspulver, lökpulver, salt och peppar ger mycket smak!

VARIATIONER

För att göra Buffalo Kikärtssallad vegananvänd en vegansk majonnäs!

Process shots Buffalo Kikärtssallad-- bilder av grönsakerna som hackas i matberedaren och sedan kikärtorna tillsätts och hackas

Tips på Buffalo Kikärtssallad

 • Skölj noga och låt rinna av kikärtorna. Våta eller vattniga kikärter späder ut blandningen och gör den mindre smakrik. Jag älskar att använda en salladssnurra att torka kikärtorna helt innan du lägger dem i matberedaren helt.
 • Överpulsa inte kikärtorna. Vi vill fortfarande ha lite grov konsistens och att kikärtorna ska vara ganska tjocka.
 • Tillsätt krydda. Ytterligare salt och peppar får smakerna att sjunga. Konserverade kikärter innehåller olika mycket salt, så du kanske vill ha mindre eller mer än vad som står på receptkortet.

Snabbast möjliga förberedelser

För att behålla detta recept på Buffalo Kikärtssallad så enkelt som möjligt, vi kastar allt i matberedaren för att göra jobbet åt oss istället för att finhacka en massa grönsaker. (Jag rekommenderar att ge dem en snabb grov hackning att mäta innan du kastar in dem.)

 • Pulsera grönsakerna och kikärtorna i en mat processor tar bara sekunder! Om du inte har en matberedare måste grönsakerna finhackas och sedan a potatis mosare eller till och med a gaffel kan bryta och krossa kikärtorna.

Processbilder - bilder av de återstående ingredienserna som läggs till matberedaren och allt blandas ihop

Serveringsförslag

 • Vi gillar den här buffelkikärtssalladsfyllningen bäst på rejält rostat fullkornsbröd. Vi älskar att lägga till färsk, mogen avokado och sallad; och ibland slänger jag på lila kål.
 • Göra en Buffalo Kikärtssallad Wrap genom att lägga till lite sallad, mogen avokado och denna smörgåsfyllning till en tortilla. För en lågkolhydratmåltid, byt ut tortillawrapen mot en sallad wrap.
 • Lägg på kikärtsfyllningen små rostade fullkornsrullar för en rolig förrätt eller tillbehör.

Bild på Buffalo Chickpea Salad Sandwich redo att avnjutas

Fler kikärtsrecept

Buffalo Kikärtssallad

Detta Buffalo Kikärtssallad är robust smaksatt, packad med bra ingredienser och redo på ett ögonblick! Vi kombinerar kikärter, grönsaker och krämig buffelsås för att skapa en rejäl och läcker smörgåsfyllning.

Buffalo Kikärtssallad

Detta Buffalo Kikärtssallad är robust smaksatt, packad med bra ingredienser och redo på ett ögonblick! Vi kombinerar kikärter, grönsaker och krämig buffelsås för att skapa en rejäl och läcker smörgåsfyllning.

Receptanteckningar

Anteckning 1: Buffel sås: Frank’s® RedHot Wings Buffalo sauce är vår favorit för detta recept! Franks gör en hel del såser; var noga med att använda den som är märkt “buffel” inte cayennepepparsåsen!
Anmärkning 2: Mayo: Använd god, krämig, helfet majonnäs. Vi rekommenderar Hellman’s/Best Foods®. Börja med 1/4 kopp och lägg till mer om du vill ha en krämigare smörgåsfyllning.
Näringsinformation återspeglar endast Buffalo Kikärtsfyllningen eftersom bröd och ytterligare pålägg kommer att variera.

Näringsinnehåll

Servering: 1servering | Kalorier: 111kcal | Kolhydrater: 18g | Protein: 5.9g | Fett: 2.4g | Natrium: 537mg | Fiber: 5.5g | Socker: 1.8g

Vi gör vårt bästa för att tillhandahålla korrekt näringsanalys för våra recept. Våra näringsdata beräknas med hjälp av en tredjepartsalgoritm och kan variera, baserat på individuella tillagningsstilar, mått och ingrediensstorlekar. Använd den här informationen för jämförelsesyften och rådfråga en sjukvårdspersonal för näringsvägledning vid behov.

liknande inlägg

Leave a Reply