Blåbärsmajssallad – Chelseas stökiga förkläde

0
Blåbärsmajssallad – Chelseas stökiga förkläde

Detta Blåbärs majssallad är oslagbar! Skarp majs, söta blåbär, krämig avokado, krispiga pistagenötter, salt fetaost och den BÄSTA citron-basilikavinägretten skapar en oförglömlig måltid!

Prova några av våra andra favoritmajssallader som denna rostade majssallad, svartbönamajsavokadosallad eller detta snabba majssalsa-recept.

Blåbärs majssallad

För att arbeta igenom testningen av detta Tabouli-recept köpte jag flera påsar med bulgurvete. Och då kunde jag inte sluta göra den, så jag köpte några påsar till.

Till slut bestämde jag mig för att förgrena mig och prova några andra sätt att använda bulgur. Börjar med denna Bulgursallad och nu denna Blåbärs majssallad. Jag kunde verkligen inte berätta min favorit – alla tre är så olika och unikt otroliga. Om du inte är sugen på bulgurvete är jag ganska säker på att dessa recept kommer att ta dig dit! 🙂 Det finns inget exotiskt med bulgur, men det verkar som om väldigt få människor vet mycket om det.

Processbilder - bilder av bulguren som kokas och förbereds

Vad är Bulgur Wheat?

Bulgur är parkokt vete som sedan torkas för att göra en snabbfixerad korn. Det finns olika sorter som huvudsakligen varierar i grovhet. Vi gillar fin bulgur bäst — det ger inte bara den bästa konsistensen i denna sallad, utan det är också så lätt att förbereda.

Detta kan vara en svår ingrediens att hitta i vanliga livsmedelsbutiker så det är vanligtvis något jag beställer online, men du kan ibland hitta det (beroende) i baknings- eller internationella sektioner eller i området där förpackade spannmålsblandningar finns.

SNABBTIPS

Är du osäker på bulgur? Använd kokt och kyld quinoa el liten couscous istället i denna blåbärsmajssallad!

Processbilder av blåbärsmajssalladen - bilder av dressingen som görs för denna maträtt

Ingredienser för blåbärs majssallad

Utöver bulgur, här är några andra ingredienser värda att nämna:

 • Engelsk gurka eller persisk gurka. Vanliga gurkor fungerar inte lika bra eftersom de inte har tillräckligt med smak och är för vattniga. (Persiska gurkor märks ibland som mini-/salladsgurkor.)
 • Färsk majs. Vi gillar majsen raw (skuren rakt av kolven) bäst i denna sallad! Om du föredrar en rostad majs- och blåbärssallad, följ anvisningarna för att grilla majsen i detta Elote-recept.
 • Avokado. Vi förlitar oss på krämigheten hos en mogen avokado för den perfekta salladskonsistensen!
 • Pistagenötter. Spara tid (och fingrarna!) genom att köpa skalade pistagenötter. Vi älskar rostade och lättsaltade pistagenötter bäst – mer smak utan någon extra ansträngning från din sida. (Här är vad vi använder i denna sallad).
 • Färsk basilika. Om du inte har tillgång till färsk-från-trädgården basilika, detta singel .75 oz. paket är den perfekta mängden för denna sallad och klä på sig!
 • Röd lök. Om du är känslig för lök kan du lämna detta tillsats eller blötlägga den hackade löken i saltat isvatten i 10 minuter. Häll av ordentligt innan du lägger till.

SNABBTIPS

Göra en Blåbär Majs Feta sallad genom att lägga i lite fetaost, eller använd getost om du föredrar den smaken!

Processbilder - bilder av majs, gurka, pistagenötter, blåbär, avokado, basilika och rödlök som läggs till skålen

Blåbär majs salladsdressing

Citron-basilikavinägretten i denna sallad är god nog att dricka! Du kanske bara vill göra en dubbel sats av det för att ha till hands för andra recept under hela veckan!

Några tips:

 • Vi älskar zesting citronerna med en mikroplan och då saftpressning dem med detta citrus juicepress.
 • De bättre olivoljan, desto bättre smak. Använda sig av kallpressad olivolja.
 • Använda en liten, kraftfull mixer för att snabbt förbereda denna dressing. Vi älskar denna mini”Fixare” burk för alla såser och dressing!

Närbild ovanför bild av blåbärsmajssallad i en skål redo att avnjutas

LAGRING

Förvaring av blåbärs majssallad

Denna sallad kommer att hålla sig fräsch i en lufttät behållare för 2-3 dagar, noterar att smaken (och lukten) från rödlöken blir mer intensiv för varje dag. Innan du njuter, se till att ge den överblivna salladen en ordentlig omrörning och smaka av för att se om den behöver mer krydda eller ytterligare en kläm citron. Denna sallad varken fryser eller tinar bra.

Använd överblivna blåbär i något av dessa recept:

Blåbärs majssallad

Detta Blåbärs majssallad är oslagbar! Skarp majs, söta blåbär, krämig avokado, krispiga pistagenötter, salt fetaost och den BÄSTA citron-basilikavinägretten skapar en oförglömlig måltid!

Blåbärs majssallad

Detta Blåbärs majssallad är oslagbar! Skarp majs, söta blåbär, krämig avokado, krispiga pistagenötter, salt fetaost och den BÄSTA citron-basilikavinägretten skapar en oförglömlig måltid!

Instruktioner

 • BULGUR: Koka upp 1-1/4 koppar vatten. Tillsätt under tiden bulguren i en stor skål. Strö över 3/4 tsk salt och häll sedan det kokande vattnet över. Rör om och täck sedan skålen ordentligt med plastfolie eller ett lock. Låt stå i rumstemperatur i 15-25 minuter, eller tills allt vatten har absorberats i bulguren. Ta bort plastfolien och fluffa med en gaffel. Låt svalna till rumstemperatur. (Om du har bråttom, ställ in den i kylen!) Vi älskar att göra den här delen en dag innan — det gör att salladen går ihop så mycket snabbare!

 • KLÄ PÅ SIG: I en liten mixerburk (eller matberedare), tillsätt en 1/4 kopp packad basilika. Tillsätt sedan resten av dressingens ingredienser. Smaka av med salt & peppar (jag tillsätter 1/4 tsk salt & 1/8 tsk peppar). Blanda bara tills den är slät; blanda inte för mycket. Överför till en förseglad burk och kyl tills den ska användas.

 • SALLAD: Till den avsvalnade bulgurn, tillsätt blåbären, tärnad gurka, grovt hackade pistagenötter, majs skuren från kolvar, tärnad avokado och valfri rödlök. Hacka den återstående basilikan (du får ~1/2 kopp) och tillsätt den. Ringla på 1/2 av dressingen och blanda försiktigt. Vi älskar att lägga till den återstående dressingen i omgångar (bulguren fortsätter att suga upp den medan den sitter.) men tillsätt så mycket eller så lite som du vill. Om tiden tillåter, kyl salladen i 15-20 minuter. Rör om igen och tillsätt sedan ost (om du använder) precis innan servering.

 • LAGRING: Vi gillar den här salladen bäst samma dag som den görs. Men det kommer att hålla sig fräscht i en lufttät behållare för 2-3 dagar, noterar att smaken (och lukten) från rödlöken blir mer intensiv för varje dag. Innan du njuter, se till att ge den lagrade salladen en ordentlig omrörning och smaka av för att se om den behöver mer krydda eller ytterligare en kläm citron. Denna sallad varken fryser eller tinar bra.

Receptanteckningar

Anmärkning 1: Bulgurvete: Det finns olika varianter av bulgur, huvudsakligen varierande i grovhet och endast fin bulgur kommer att fungera med metoden som anges i detta recept. Det ger också den bästa salladskonsistensen! Jag har upptäckt att detta kan vara en svår ingrediens att hitta i vanliga livsmedelsbutiker så det är vanligtvis något jag beställer online. Alternativt använd kokt och kyld quinoa el liten couscous istället
Anmärkning 2: Gurkor: Vanliga gurkor fungerar inte bra. De har inte tillräckligt med smak och är för vattniga. Håll dig till en Engelsk gurka eller persisk gurka (Persisk gurka märks ibland som mini-/salladsgurka). Du behöver 1 stor engelsk gurka eller cirka 4-5 små salladsgurkor.
Anmärkning 3: Pistaschmandlar. Spara tid (och fingrarna!) genom att köpa skalade pistagenötter. Vi älskar rostade och lättsaltade pistagenötter bäst – mer smak utan någon extra ansträngning från din sida. (Här är vad vi använder i denna sallad).
Anmärkning 4: Basilika: Om du inte har tillgång till trädgårdsfärsk basilika, detta singel .75 oz. paket är den perfekta mängden för denna sallad och klä på sig!

Näringsinnehåll

Servering: 1servering | Kalorier: 172kcal | Kolhydrater: 16.2g | Protein: 3.1g | Fett: 11.8g | Natrium: 27.2mg | Fiber: 3.6g | Socker: 4.3g

Vi gör vårt bästa för att tillhandahålla korrekt näringsanalys för våra recept. Våra näringsdata beräknas med hjälp av en tredjepartsalgoritm och kan variera, baserat på individuella tillagningsstilar, mått och ingrediensstorlekar. Vänligen använd denna information för jämförelsesyften och rådfråga en sjukvårdspersonal för näringsvägledning vid behov.

liknande inlägg

Leave a Reply